FOTO: Svetlosni spektakl iz Kine od četvrtka u Limanskom parku

FOTO: Svetlosni spektakl iz Kine od četvrtka u Limanskom parku

Svakog dana od 17 časova sve do do 16. februara.

U organizaciji Balkanopolis centra za modernu tradiciju, uz podršku Vlade Srbije i kineske ambasade u Beogradu, te Pokrajinske Vlade Vojvodine održaće se drugi "Kineski festival svetla" u Srbiji, uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se kod nas zvanično proslaviti Kineska Nova godina.

Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje. Ove godine se festival proširuje i održaće se u dva grada, te će se tako, pored Kalemegdanske tvrđave u Beogradu, festival u isto vreme otvoriti i u Novom Sadu.


Svečano otvaranje festivala održaće se u četvrtak, 23. januara, u 17 časova, u Limanskom parku u Novom Sadu, i u petak, 24. januara, u 17 časova, na platou kod Ribara u Kalemegdanskom parku u Beogradu.Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.Izložba će trajati do 16. februara, a lampioni će se upaliti svako veče od 17 časova. Ulaz za sve posetioce biće besplatan.

Oceni vest:
18
6

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 409 dana i 18 sati

  Sjajno zvuči...

  Oceni komentar:
  2
  3
 • Nevena Vujic

  pre 409 dana i 15 sati

  A koliko košta?

  Oceni komentar:
  11
  2
 • Koji

  pre 407 dana i 17 sati

  Kosta jednu nervnu celiju

  Oceni komentar:
  1
  2
 • Veki

  pre 407 dana i 10 sati

  Lepo... dolazimo da vidimo.

  Oceni komentar:
  0
  0