FOTO: Svetska premijera filma "Legenda o Kolovratu" van granica Rusije održana u Areni Cineplex

FOTO: Svetska premijera filma "Legenda o Kolovratu" van granica Rusije održana u Areni Cineplex

Glavni glumac oduševio Novosađane...

U sredu, 3. januara, posetioci Arene Cineplex imali su priliku da pogledaju film “Legenda o Kolovatu” prvi u svetu posle Rusije. Gost premijere, glavni glumac filma Ilija Malakov oduševio je Novosađane sa kojima se rado fotografisao i strpljivo delio autograme brojnim obožavateljima.


Malakov je član Guberskog pozorišta u Moskvi, gde je odigrao brojne uloge, a za rolu Kolovrata izabran je među preko 30 kandidata. Oduševljenje filmom, ali i samim Malakovim nije krio ni predsednik Rusije, Vladimir Putin. Zbog velikog interesovanja prvog čoveka Rusije, organizovana je posebna pretpremijera, nakon koje je Putin čestitao celoj ekipi na odličnom filmu.

- Film je impresivan, dira u dušu, imam utisak da će ljudima biti zanimljiv. Ideja je odlična – rekao je Putin i dodao da mu je mladi Malakov novi omiljeni glumac.


Po završetku novosadske premijere, Malakov je izjavio da mu se mnogo dopada bratska zemlja, Srbija, da je narod veoma gostoprimiljiv i da je topao prijem domaćina ono štoje ostavilo najveći utisak na njega. Komentarišući pripreme za snimanje filma, Malakov je rekao:

- Bilo je teško, naročito scene borbi, ali i veoma uzbudljivo. Svaki dan smo trenirali mesecima i za to vreme postali veoma dobar tim koji se maksimalno posvetio svojim zadacima. To je za mene bilo inspirativno i mislim da su to gledaoci prepoznali.


Film “Legenda o Kolovratu” – koji je do sada pogledalo preko 5 miliona ljudi – najveći je produkcijski poduhvat u ruskoj kinematografiji i preti da postane najgledaniji u istoriji ruskog filma. Budžet filma od blizu 16 miliona dolara iskorišćen je za što verniji prikaz ovog jedinstvenog poduhvata u istoriji čovečanstva. Najmodernije tehnološki unapređene kamere omogućavale su snimanje i do 2000 slika u sekundi, a uz najnovije specijalne efekte na kojima je radilo preko 450 stručnjaka, dočarane su jedinstvene scene borbe između ruskih vitezova i mongolskih Tatara. Upravo zbog toga i ne čudi da je preko 80 zemalja i pre premijere otkupilo prava za ovaj film.


SINOPSIS: U 13. veku mongolske ratne horde i njihov vođa Batu Kan kontrolisali su većinu sveta. Kako su se kretali ka Evropi, Mongoli su napadali preostale ruske kneževine koje su im se našle na putu. Ipak, njihove planove kvari taj mali odred snažnih junaka na čelu sa misterioznim hrabrim ratnikom, koji im se suprotstavlja. Režiju potpisuju Džanik Fajziev i debitant Ivan Šurkovetski. Glavne uloge tumače Ilja Malakov, Aleksej Serebrijakov, Aleksandr Ilin.


Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan