FOTO: Svim srcem za Detelinaru i osmogodišnju Elenu

FOTO: Svim srcem za Detelinaru i osmogodišnju Elenu

U muzičko-humanitarnoj akciji "Srcem i muzikom za Detelinaru", koja je sinoć održana u centru Stare Detelinare, na platou ispred robne kuće, prikupljeno je 71.000 dinara za kupovinu aparata "Freestyle libre" za dijabetes koji je neophodan za osmogodišnju Elenu Rađenović, učenicu drugog razreda Osnovne škole "Svetozar Marković Toza". Kiša nije sprečila preko 300 Novosađana da prisustvuju ovoj manifestaciji i da svojim prilozima pomognu mladoj sugrađanki.

Nastavnica muzičkog i jedna od inicijatora ovog događaja, Milka Jurić, izjavila je za medije da je zadovoljna odzivom građana i da se ovakva akcija prvi put organizuje u ovom delu grada.

Goran Bajšanski je u ime Udruženja građana "Novi Sad", koje je organizovalo ovakav vid pomoći, kazao je da u glavnom gradu Vojvodine ima mnogo humanosti.

- Došli su ljudi u velikom broju, roditelji sa decom i to je fenomenalno. Aparat koji je Eleni potreban košta 200 evra, ali želeli smo da skupimo novac i za senzore koji idu uz njega i koji su potrošni, a oni koštaju 120 evra. Svako dete koje se rodi i bori u životu je šampion i zato ćemo uvek pomagati najmlađima – rekao je Bajšanski.

Prisutni su juče takođe mogli da doniraju prikupljene plastične čepove volonterima iz Udruženja građana "Čepom do osmeha".

Program je počeo nastupom grupe Beti Bap Bend, a završen je lutkarskom predstavom za najmlađe.

Tekst i foto: Aleksandar Jovanović

Oceni vest:
4
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan