FOTO: Takmičenje u besedništvu održano na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

FOTO: Takmičenje u besedništvu održano na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu

Osmo po redu takmičenje u besedništvu, pod nazivom "Govori da te vidim ko si" (Sokrat), održano je u utorak, 20. novembra 2018. godine, u amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.

I ove godine publika je pored beseda studenata Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu imala priliku da čuje i besede maturanata koji dolaze iz novosadskih gimnazija: "Isidora Sekulić", "Jovan Jovanović Zmaj", "Laza Kostić", Karlovačke gimnazije i Računarske gimnazije "Smart".


Maturanti su se takmičili u kategoriji slobodna tema, dok su studenti govorili na temu "Uspeh nije konačan, neuspeh nije fatalan. Ono što jeste važno, je hrabrost da se nastavi dalje" – Vinston Čerčil. Nakon što su takmičari izveli svoje besede, žiri u kome je bilo pet članova: prvakinja Drame Srpskog narodnog pozorišta Gordana Đurević Dimić, prof. dr Biljana Đurović, vanredni profesor na Fakultetu savremenih umetnosti, prof. dr Mirko Kulić, rektor Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, prof. dr Milorad Bejatović, redovni profesor na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu i predsednik žirija dekan Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu prof. dr Marko Carić, odlučio je da je svoju besedu među maturantima najbolje izveo učenik gimnazije "Laza Kostić" – Aleksandar Malešević, dok je titula najboljeg govornika među studentima pripala Marku Vujakoviću, studentu četvrte godine. Pobednik u kategoriji maturanata je osvojio putovanje u Milano za dve osobe, dok je pobednik u kategoriji studenata osvojio 30% popusta na školarinu za tekuću godinu na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu.


Manifestaciju je uveličao Slaven Balać, učenik trećeg razreda srednje muzičke škole "Isidor Bajić" i vokalna grupa Muzika srca. Nakon završetka manifestacije upriličen je koktel za sve zvanice.

Predsednik žirija prof. dr Marko Carić istakao je da su pobednici imali izuzetno ubedljiv nastup i da ih je od ostalih takmičara izdvojila i odlična obrada teme. Po rečima organizatorke takmičenja, prodekana za međunarodnu saradnju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, doc. dr Marijane Mladenov, cilj održavanja ovog takmičenja jeste da se mladim ljudima ukaže na značaj koji sloboda govora i negovanje lepote srpskog jezika imaju u svakodnevnom životu.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan