FOTO: U Limanskom parku otvorena izložba pasa mešanaca

FOTO: U Limanskom parku otvorena izložba pasa mešanaca

Član Gradskog veća za komunalne poslove Zdravko Jelušić otvorio je 7. Izložbu pasa mešanaca "Novi Sad 2022" u Limanskom parku.

Izložbu je organizovalo JKP "Zoohigijena i veterina Novi Sad" uz podršku Grada Novog Sada, kao jedinstvenu priliku da psi mešanci, koji nemaju rodovnik, pokažu svu svoju lepotu i posebnost.


Na lep, zanimljiv i edukativan način koji prati svaku, pa i ovu izložbu, radimo na afirmaciji odgovornog vlasništva i želimo da istaknemo sve lepote najčvršćeg bezuslovnog prijateljstva, između čoveka i psa. Moram da naglasim da zaposleni u "Zoohigijeni" svakodnevno brinu o 300 napuštenih životinja koje udomljavaju, hrane i obezbeđuju im neophodnu medicinsku pomoć. Ova izložba je prilika da svi ljudi dobre volje, koji imaju uslove, udome neku od životinja, pruže im siguran dom i steknu iskrenog prijatelja. Tokom prošle godine imali smo najveći broj udomljenih pasa, čak 163 i verujem da će tokom ove godine taj broj biti premašen, a sigurno je da ova manifestacija tome značajno doprinosi – rekao je Zdravko Jelušić i dodao da se unapred zahvaljuje onima koji će danas ili narednih dana udomiti neku napuštenu životinju.


Psi su se takmičili u deset kategorija, a jedan je mogao biti prijavljen u najviše tri kategorije. Pobednici iz svih kategorija prošli su u finalno takmičenje u kojem su se birala prva, druga i treća "najkera" izložbe.

Kao i prethodnih godina, i ovom sedmom Izložbom pasa mešanaca, skrenuta je pažnja na potrebu sistemskog rešavanja problema napuštenih životinja, kroz podizanje svesti vlasnika o važnosti sterilizacije, kao i na to da je udomljavanje jedan od najlepših načina pružanja ljubavi i pažnje napuštenim psima i ostalim životinjama u Novom Sadu.

 

U nedelju, 10. aprila, od 10 časova, u gradskom Prihvatilištu, u blizini naseljenog mesta Šangaj, put Šajkaškog odreda BB, biće održana izložba pasa koji tamo trenutno borave i čekaju svog udomitelja. Zaposleni u JKP "Zoohigijena i veterina Novi Sad" izvodiće pse i predstavljati ih ponaosob, a posetioci će imati priliku i da se upoznaju sa radom gradskog Prihvatilišta.

Oceni vest:
10
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Miša

  pre 599 dana i 9 sati

  Od maja 2019 imamo ČUPKU (Leu). Predivan pas.
  Rodjena početkom aprila 2014. ispod čamca, na Keju, kod Studentskog doma. Mama VUČKA sa osam (8) štenića.
  - 11.04.2014. – 19.05.2015. Kej – Čamci – Ronilački klub “Danubius” . "ČUPKA".
  – 19.05.2015. – 06.06.2016. AZIL (JKP “Zoohogijena i veterina Novi Sad”), Box 62 sa Limunkom (Limun, Deni). "Trešnjica".
  - "Usvojena" na Novom naselju (Tozin sokak). Završila na ulici.
  - 23.04.2019. Video je ispred Tozinog sokaka. Doveli je kući. ČUPKA (Lea).

  Oceni komentar:
  0
  4