FOTO: U Novom Sadu obeležen Svetski dan dece obolele od raka

FOTO: U Novom Sadu obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR tradicionalno je obeležilo ovaj dan humanitarnim skupom na Trgu slobode u Novom Sadu a i u više od 30 gradova širom Srbije puštanjem zelenih balona, kao znak podrške obolelim mališanima.

Povodom obeležavanja Svetskog dana dece obolele od raka, NURDOR i ove godine nastavlja kampanju "I ja se borim!“ koja za cilj ima podizanje svesti javnosti o malignim oboljenjima kod dece i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji nove i održavanju postojećih Roditeljskih kuća.


- Pomoć koju NURDOR svakodnevno pruža deci oboleloj od raka i njihovim najbližima je nemerljiva, ali zadatak svih nas je da u skladu sa svojim mogućnostima izrazimo solidarnost i pomognemo kroz razne aktivnosti za unapređenje uslova lečenja i brige o deci oboleloj od malignih bolesti. Zato pozivam sve ljude dobre volje, društveno odgovorne kompanije da iskažu svoju odgovornost, na najbolji mogući način i da delima svi pokažemo koliko smo spremni da pomognemo onima kojima je to potrebno – rekao je Tihomir Nikolić, član Gradskog veća za socijalnu i dečju zaštitu.


Tokom akcije prikupljan je dobrotvorni prilog za podršku projektu Roditeljska kuća, namenjenom obezbeđivanju smeštaja za decu obolelu od malignih bolesti koja iz unutrašnjosti dolaze u jedan od centara lečenja. Volonteri su prolaznicima pružali informacije o radu udruženja koje ove godine obeležava 15 godina postojanja. Za to vreme udruženje je pružilo pomoć i podršku lečenju dece, za više od 1500 porodica.


Svi zainteresovani koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju akciji na Tgu slobode mogu da se priključe kampanji "I ja se borim!" donirajući sredstva putem SMS poruke na broj 1150, a iznos za svaku poruku je 100 dinara.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan