FOTO: U Novom Sadu otvoren peti "Dunavski biznis forum"

FOTO: U Novom Sadu otvoren peti "Dunavski biznis forum"

Peti po redu skup "Dunavski biznis forum" održava se u Novom Sadu u naredna dva dana.

Skup je otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a otvaraju su, osim gradonačelnika Miloša Vučevića, prisustvovale i vodeće ličnosti iz oblasti biznisa, nauke, kulture i medija, predstavnici politike, diplomatije i javnog života Nemačke, Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Moldavije i Ukrajine. Organizatori ovog skupa su Media Invent, Univerzitet u Novom Sadu, Institut evropskih regiona iz Salzburga i SENS iz Sarajeva.


- Sa punim pravom možemo da kažemo da Novi Sad nije više isti grad kao pre godinu dana, jer smo mi danas razvijeniji, snažniji i priznatiji u kvalitativnom smislu, nego što je to bilo ranije. Ne bismo uspeli sve to da nemamo podršku državnog i pokrajinskog nivoa vlasti, a pre svega podršku naših građana – rekao je, između ostalog, na ovom skupu gradonačelnik Novog Sada.

Organizatori skupa su gradonačelniku Vučeviću uručili priznanje "Dunavski cvet" u kategoriji "Otvoreni gradovi", koju je Grad Novi Sad dobio kao Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, a za doprinos prekograničnoj saradnji i implementaciji Dunavske strategije. Ova Povelja se svake godine dodeljuje zaslužnim lokalnim samoupravama i pojedincima za doprinos razvoju i jačanju prosperiteta Podunavlja.


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da peti Dunavski biznis forum treba da ukaže na mogućnosti saradnje zemalja koje su na Dunavu i da one zajednički treba da unapređuju elemente iz Dunavske strategije.

- Naša zajednička ideja je povezivanje i okupljanje oko projekata koji će biti realizovani u čitavoj Vojvodini, a putem Dunavske strategije – rekao je Igor Mirović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija betanija novorođenčad bez vode sahrane novi sad gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević horoskop Elektrodistribucija Novi Sad jkp lisje Isključenje struje isključenje vode raspored sahrana novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo bez struje štrajk poštara novosadsko porodilište horoskopski znaci skupština grada novog sada dnevni horoskop pošte srbije isključenja struje bebe novosađani servisne informacije novi sad gradonačelnik Miloš Vučević vremenska prognoza zodijak Dom zdravlja Novi Sad raspored sahrana i ispraćaja elektrovojvodina