FOTO: U Novom Sadu otvoren peti "Dunavski biznis forum"

FOTO: U Novom Sadu otvoren peti "Dunavski biznis forum"

Peti po redu skup "Dunavski biznis forum" održava se u Novom Sadu u naredna dva dana.

Skup je otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a otvaraju su, osim gradonačelnika Miloša Vučevića, prisustvovale i vodeće ličnosti iz oblasti biznisa, nauke, kulture i medija, predstavnici politike, diplomatije i javnog života Nemačke, Austrije, Mađarske, Češke, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Rumunije, Bugarske, Moldavije i Ukrajine. Organizatori ovog skupa su Media Invent, Univerzitet u Novom Sadu, Institut evropskih regiona iz Salzburga i SENS iz Sarajeva.


- Sa punim pravom možemo da kažemo da Novi Sad nije više isti grad kao pre godinu dana, jer smo mi danas razvijeniji, snažniji i priznatiji u kvalitativnom smislu, nego što je to bilo ranije. Ne bismo uspeli sve to da nemamo podršku državnog i pokrajinskog nivoa vlasti, a pre svega podršku naših građana – rekao je, između ostalog, na ovom skupu gradonačelnik Novog Sada.

Organizatori skupa su gradonačelniku Vučeviću uručili priznanje "Dunavski cvet" u kategoriji "Otvoreni gradovi", koju je Grad Novi Sad dobio kao Evropska prestonica kulture za 2021. godinu, a za doprinos prekograničnoj saradnji i implementaciji Dunavske strategije. Ova Povelja se svake godine dodeljuje zaslužnim lokalnim samoupravama i pojedincima za doprinos razvoju i jačanju prosperiteta Podunavlja.


Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je da peti Dunavski biznis forum treba da ukaže na mogućnosti saradnje zemalja koje su na Dunavu i da one zajednički treba da unapređuju elemente iz Dunavske strategije.

- Naša zajednička ideja je povezivanje i okupljanje oko projekata koji će biti realizovani u čitavoj Vojvodini, a putem Dunavske strategije – rekao je Igor Mirović.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan