FOTO: U vrtiću u Almaškoj ulici sutra će biti uklonjena bolesna lipa

FOTO: U vrtiću u Almaškoj ulici sutra će biti uklonjena bolesna lipa

Zaposleni iz vrtića "Sigridrug" u Almaškoj ulici 24 obratili su se JKP "Gradsko zelenilo" sa molbom da uklone lipu koja raste u dvorištu vrtića i ugrožava boravak dece.

Kako navode iz ovog javnog preduzeća, izlaskom na teren inženjeri "Gradskog zelenila" ustanovili su da je pomenuta lipa bolesna, trula i kao takva je nebezbedna za boravak dece u pomenutom dvorištu.


Iz navedenih razloga njihove ekipe će već sutra u toku prepodnevnih časova ukloniti lipu kako bi deca mogla da nastave bezbrižnu igru.

Na tom mestu rekonstruisaćemo postojeći peščanik i deci obezbediti još jedan prostor za igru – navodi se u saopštenju "Zelenila".

Oceni vest:
4
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Stimpy

  pre 278 dana i 7 sati

  Napravili su peščanik oko stabla? I sad se pitaju zašto je trulo.
  Stabla su živa bića, i treba im isto što i svim živim bićima - voda, vazduh, hrana, prostor, nega... Ako im obezbedimo ove stvari ulepšavaće nam prostor, proizvodiće kiseonik, imaćemo hlad i zaklon.
  Bolesna stabla predstavljaju opasnost po ljude i imovinu i treba ih ukloniti. Ali hajde da se zapitamo zašto nam se stabla suše po celom gradu. Zašto nemamo niti jedan lep drvored, svuda polu-živa i osakaćena stabla. To je do naše brige ili bolje reći nebrige o prirodi. Ne možete napraviti betonski parking ispod drvoreda, a onda se čuditi što se stabla suše i otpadaju im grane na automobile.
  I na kraju, da li je to ono čemu smo upravo naučili ovu dečicu koja idu u taj vrtić - napravi što god ti se dopada gde god želiš, ako se stablo osuši, srušićemo ga. Da li to pouka koju deca treba da nauče? Tužno.

  Oceni komentar:
  0
  6
 • Kada neko nije radnik već stoka

  pre 277 dana i 15 sati

  Zato što imamo "Gradsko zelenilo" čija je osnovna i od građana jedino očekivana dužnost da održe stabla u Novom Sadu u životu. Osnovno kod održavanja stabla je zalivanje.
  A sve to Gradsko Zelenilo ne radi, ili ne radi kako bi trebalo.
  Skoro svako drugo stablo pored bilo kog bulevara je osušeno, od nezalivanja i izduvnih gasova.
  A ono što mene posebno ozlojedi je kada vidim da nekom privatniku iz Kamenice daju da proširuje put, on pošalje trojicu radnika sa ašovima i jednim bagerom, i onda počnu da čupaju i seku korenje stabla kome je trebalo 25-30 godina da izraste. Smeta im za 50cm.
  Nakon njihovih radova, ko god im je dozvolio i projektovao tu glupost, mi u Ivo Andrića imamo osušenih i počupanih 5-6 stabala, odnosno od drvoreda iz socijalizma nije ostalo više ništa.
  Da bi mogli da tutnje od Bulevara Evrope do Narodnog Fronta.
  Ako na takav način pravite Grad Kulture Evrope, onda ste jadni, smešni i za zatvor.

  Oceni komentar:
  0
  2