FOTO: U Zmaj Jovinoj spektakularno otvoren "Serbia Fashion Week"

FOTO: U Zmaj Jovinoj spektakularno otvoren "Serbia Fashion Week"

Na otvaranju Nacionalne nedelje mode glavnim novosadskim šetalištem prodefilovalo više od 250 manekena obučenih u modele 30 evropskih dizajnera.

"Serbia Fashion Week" priredio je pravi spektakl na glavnom novosadskom šetalištu. Defileom 250 manekena obučenih u modele 30 evropskih i domaćih dizajnera, simboličnim puštanjem balona u nebo uz muzičku pratnju ovogodišnje predstavnice Srbije na takmičenju za pesmu Evrovizije Tijane Bogićević, kao i veličanstvenim nastupom Simfonijskog orkestra NS2021 i muzičara Dragoljuba Đuričića s bubnjarima, svečano je otvoren internacionalni festival mode i dizajna "Serbia Fashion Week".

OD DANAS U MASTER CENTRU: Nakon otvaranja, od 25. do 29. aprila revije inostranih i domaćih dizajnera biće održavane u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, kada će posetioci uživati u novim kolekcijama dizajnera iz Srbije, Francuske, Italije, Holandije, Nemačke, Grčke, Rusije, Rumunije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

Modni sladokusci iz svih krajeva sveta prisustvovali su otvaranju Nedelje mode kakvo do sada nismo imali prilike da vidimo na našim prostorima. "Serbia Fashion Week" je pomerio granice uz najveći skup manekena na jednom mestu i jednoj modnoj pisti u Evropi, ako izuzmemo događaje velikih modnih kuća kao što su Dior, Channel i drugi.

Glavnim šetalištem novosadske Zmaj Jovine ulice upriličeno je otvaranje za sve Novosađane i brojne inostrane posetioce, među kojima su bili i prestižni mediji iz Evrope, Amerike i Azije, te će ova, po svemu specijalna slika Novog Sada obići ceo svet. Fantastična atmosfera i potpuno neuobičajen izgled glavne novosadske ulice učinili su da Novi Sad stoji rame uz rame sa najvećim svetskim prestonicama mode. Inostrani gosti i mediji su se jednoglasno složili da je spektakl otvaranja pozicionirao "Serbia Fashion Week" visoko na lestvici modnih događaja Evrope, dok ni Novosađani nisu krili svoje oduševljenje okupivši se u velikom broju duž cele ulice.

Prijatno aprilsko veče svojim modelima ulepšala su neka od najznačanijih svetskih modnih imena kao što su Eymeric Francois iz Francuske, Arrey Kono iz Nemačke, Romero Bryan, dizajner koji oblači Bijonse, Kejt Mos i druge, Miro Mišljen iz Španije, Aidar Khan iz  Kazahstana, dizajneri iz regiona – Izabela Kečan iz Hrvatske, Sanja Veličković iz Slovenije, Bisera Suljić-Boškailo, Dejana Lukić – Madam Maya iz Crne Gore, kao i brojni poznati dizajneri iz Srbije među kojima su Zvonko Marković, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Marija Šabić, Snežana Dakić, Lepa couture, Danijela Božić, Suzana Perić, Aleksandar Gavrić i mnogi drugi.

Zvuci filmske muzike u sjajnom izvođenju simfonijskog orkestra NS2021 orili su se Zmaj Jovinom ulicom tokom trajanja celog programa, a mnogi su prvi put imali priliku da čuju uživo i pesmu kojom će Tijana Bogićević predstaviti našu zemlju na Evroviziji. Energičan nastup Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima označio je kraj svečanog otvaranja, kada je velika pista zablistala svim prisutnim manekenima i dizajnerima.

Povodom ovog velikog koraka za "Serbia Fashion Week", predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i festivala "Serbia Fashion Week" Svetlana Horvat izjavila je: “

- Novi Sad kao prestonica kulture za 2021. godinu zaslužio je ovako spektakulano i jedinstveno otvaranje internacionalnog festivala mode i dizajna u Srbiji. "Serbia Fashion Week" predstavlja najveći modni festival na našim prostorima koji beleži najekspanziviji rast posetilaca i učesnika u Evropi. Aprilsko izdanje Nacionalne nedelje mode predstaviće dizajnere iz 20 različitih država sveta, ali i brojne programe koji doprinose edukaciji posetilaca o modi kao umetnosti – rekla je Horvat.

Svoje oduševljenje atmosferom i samom organizacijom ovako velikog događaja nije krila ni naša ovogodišnja predstavnica na pesmi Evrovizije, Tijana Bogićević, te je izjavila:

- Organizacija i samo otvaranje "Serbia Fashion Weeka" večeras su bili na samom svetskom nivou. "Serbia Fashion Week" je odličan primer kako se najbolje brendira i promoviše Novi Sad i Srbija u Evropi i svetu.

Oceni vest:
7
7

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Jeca

  pre 1684 dana i 9 sati

  Koja seljana :-)

  Oceni komentar:
  0
  4