FOTO: Uređuju se saobraćajne površine u Veterniku

FOTO: Uređuju se saobraćajne površine u Veterniku

Grad ove godine u putnu infrastrukturu ulaže preko milijardu dinara.

Kako javlja Kabinet gradonačelnika Novog Sada, Miloš Vučević obišao je u utorak radove na uređenju saobraćajnih površina koji se realizuju u nekoliko ulica u Veterniku. Radove izvodi JКP "Put" i to u ulicama Vojvode Mišića, Cara Lazara, Milana Tepića, Braće Tokin, Кninskoj i Omladinskoj.

- Nastavljamo konstantno investiranje na teritoriji Mesne zajednice "Veternik" koja ima velike komunalne potrebe. Ove godine u Veternik ćemo uložiti preko 300 miliona dinara, a dobra vest je da spremamo rebalansom novac za izgradnju najvećeg poteza kanalizacione mreže. To je sliv Ulice Dragoslava Srejovića, i ta investicija je vredna preko dva miliona evra. Ove godine želimo da ugovorimo poslove, a da 2019. krene njihova realizacija. Paralelno se odvijaju radovi na slivu u Ulici Zuzane Halupove i Leptirove ulice. Dogovor je sa JGSP "Novi Sad" da se otvori nova autobuska linija, 51A, i 51B, koja će povezivati Sajlovo i Veternik kroz Ulicu kralja Petra, jer su to tražili stanovnici Veternika, i mnogo nam je lakše kada dobijamo konkretne zahteve od mesnih zajednica – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.


Кako je rekao, namera Grada je da se Novi Sad ravnomerno razvija, što se postiže konstantnim ulaganjem.

- Radimo na tome da Veternik bude dobro mesto za život kako građani i zaslužuju. Približava se i veliki jubilej, 100 godina od naseljavanja Veternika, odnosno dolaska solunskih dobrovoljaca, što je velika svetkovina. Novi Sad će ove godine sa rebalansom budžeta u putnu infrastrukturu uložiti preko milijardu dinara, što je više nego prošle godine, a pri tome mislim samo na održavanje saobraćajnica – kazao je Vučević.


Kako se navodi u saopštenju, gradonačelnik se uverio da radnici i kada su velike vrućine imaju redovne pauze i osveženje i da pretpostavljeni vode računa o njihovoj bezbednosti. On je prilikom obilaska radova pozvao sugrađane da daju saglasnost koja je neophodna za lakše rešavanje imovinsko-pravnih odnosa, jer je to osnovni uslov za dalje ulaganje u razvoj i infrastrukturu naselja.

- Prema sadašnjim podacima možemo očekivati bolje izvršenje budžeta u odnosu na prošlu godinu, a 2019. godina će u pogledu infrastrukture biti investiciona ''eksplozija''. Takođe, očekujem i značajnije privatne investicije koje će povoljno uticati na budžet Grada – ocenio je gradonačelnik Vučević.


Radovi u Veterniku izvedeni su u ukupnoj dužini od oko tri kilometra, a vrednost posla je oko 26,4 miliona dinara. Popravka saobraćajnih površina podrazumeva asfaltiranje, sanaciju tucaničkih kolovoza i uređenje bankina, kaže se na kraju saopštenja iz Kabineta gradonačelnika.

Oceni vest:
3
4

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Dejan

  pre 831 dan i 14 sati

  Sta je sa asfaltom na sajlovu? Kanalizacija prosla odavno ali se ulice i dalje nasipaju tucanikom. Od prasine i blata se nemoze ziveti normalno...

  Oceni komentar:
  0
  3