FOTO: Uručena pomoć Svratištu za beskućnike u Futoškoj ulici

FOTO: Uručena pomoć Svratištu za beskućnike u Futoškoj ulici

Nakon što su prošle nedelje obišli Svratište za decu i omladinu i uručili im donaciju, volonteri Udruženja građana "Novi Sad" posetili su u utorak, 16. juna, Svratište za beskućnike u Novom Sadu i tom prilikom poklonili odeću i obuću za korisnike.

Prema rečima predsednika udruženja Gorana Bajšanskog, ova akcija se redovno organizuje poslednje tri godine.

– Poenta je da animiramo građane da ne okreću glavu od drugih, jer ne znaju kome je okreću. Mi na početku godine počinjemo sa sakupljanjem garderobe i higijene koju nam Novosađani donesu. Ko želi da pomogne uvek može da nas kontaktira preko naše Fejsbuk stranice ili preko sajta. Posle toga mi odlazimo po pakete ili ih donose nama, zavisi kako se dogovorimo. Moram istaći da su ljudi humani i uvek podržavaju ovakve akcije – kazao je Bajšanski.


Svratište za beskućnike u Futoškoj ulici 44 služi kao dnevni boravak gde korisnici mogu da dobiju suvi obrok, da popiju čaj, da se okupaju, uzmu čistu odeću, ali i da im se pruže usluge socijalnog rada kao što je izrada dokumenata.


Ovom akcijom Udruženje građana "Novi Sad" je obeležilo pet godina postojanja. Za pola decenije uz pomoć građana i društveno-odgovornih kompanija realizovan je veliki broj humanitarnih akcija. Prikupljena je pomoć za lečenje sedmoro dece, obezbeđen je krov nad glavom za dve porodice, a još dvadeset domova snabdeveno je namirnicama, nameštajem, domaćim životinjama i poljoprivrednim mašinama.

Takođe, u okviru projekta "Svim srcem za osmeh deteta" šest godina osnovci sa Kosova i Metohije dolaze kod novosadskih vršnjaka, a posete se uzvraćaju poslednje četiri godine. Organizovano je četrnaest sportskih manifestacija za najmlađe, nekoliko koncerata za decu, novogodišnjih i uskršnjih radionica, a četiri puta su održavane predstave i deljeni paketići mališanima sa posebnim potrebama. Takođe, uz pomoć roditelja uređene su fasade i dvorišta tri novosadska vrtića.

Moto udruženja je "Udružujemo se da pomognemo".

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan