FOTO: Uspešne Novosađanke posetile Gradsku kuću

FOTO: Uspešne Novosađanke posetile Gradsku kuću

Osmi mart bio samo neposredni povod za današnji sastanak gradonačelnika i žena koje doprinose boljitku i napretku društva u celini.

Povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa svojim saradnicama, članicom Gradskog veća za finansije Aleksandrom Radak, članicom Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Mirom Radenović, kao i savetnicom gradonačelnika za medije Nadom Kobac organizovao prijem i sastanak u Gradskoj kući za više žena koje rade i žive u Novom Sadu. Radi se o uspešnim ženama koje u više društvenih segmenata, svaka iz svoje oblasti, doprinose boljitku i napretku društva u celini.

Prisutne su bile predstavnica Udruženja građana "Sreća" Sandra Ivanković, rukovoditeljka Sigurne ženske kuće dr Nada Padejski-Šekerović, direktorica Centra za socijalni rad Dobrila Čačija, predsednica Kola srpskih sestara Slavojka Todorov, rediteljka Radio-televizije Vojvodine Nevena Radaković, koja je i majka desetoro dece, urednica u Color Press Grupi Lidija Ćulibrk, Veronika Jovanović iz Udruženja penzionera grada Novog Sada, v.d. direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine prof. dr Jadranka Jovanović-Privrodski, predsednica Udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR Joland Korora, kao i uspešna privrednica iz dizajnerskog studija "Salt & Water" Svetlana Mojić.


- Imao sam privilegiju da sa našim sugrađankama koje su uspešne u različitim društvenim sferama, razgovaram baš na međunarodni praznik žena. Čast je i zadovoljstvo razgovarati sa ženama koje se bore za bolju zdravstvenu zaštitu naše dece, koje deluju preventivno kada su u pitanju neželjene situacije poput nasilja u porodici, sa sugrađankama koje pokazuju da žene mogu da budu uspešne preduzetnice, kao i sa našim penzionerkama. Ovo je bila prilika da čujem šta treba dalje da radimo kao Grad, a 8. mart je bio samo neposredni povod za današnji sastanak, dok pravi razlog susreta predstavljaju rezultati koji su do sada ostvareni i izazovi koji su pred nama. Zamolio sam sve učesnice ovog neformalnog sastanka, da pre svega kažu ono što ne valja i šta treba ispraviti. Cilj je da zajedno popravimo stavri i zahvalan sam im na kritikama, jer nas one podstiču da učinimo gradsku administarciju efikasnijom. – rekao je gradonačelnik i čestitao svim Novosađankama 8. mart Međunarodni dan žena.

On je dodao da naredni susret ne zavisi samo od njega, već da je sada na njima da podstaknu viđanje i razgovor, kako bi kontinuirano postojala dvosmerna komunikacija.

- Meni su njihova podrška, kao i sugestije i kritike, neophodne da bih mogao bolje da sagledavam i rešavam probleme. To što sam danas imao priliku da ih čujem, za mene je neprocenjivo iskustvo. Ovakve ideje i energija treba da idu iz Gradske kuće, a one idu samo ako imaju podršku građana. Ova Gradska kuća će uvek pratiti i osluškivati ono što građani traže – zaključio je gradonačelnik.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan