FOTO: Uspešne Novosađanke posetile Gradsku kuću

FOTO: Uspešne Novosađanke posetile Gradsku kuću

Osmi mart bio samo neposredni povod za današnji sastanak gradonačelnika i žena koje doprinose boljitku i napretku društva u celini.

Povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa svojim saradnicama, članicom Gradskog veća za finansije Aleksandrom Radak, članicom Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Mirom Radenović, kao i savetnicom gradonačelnika za medije Nadom Kobac organizovao prijem i sastanak u Gradskoj kući za više žena koje rade i žive u Novom Sadu. Radi se o uspešnim ženama koje u više društvenih segmenata, svaka iz svoje oblasti, doprinose boljitku i napretku društva u celini.

Prisutne su bile predstavnica Udruženja građana "Sreća" Sandra Ivanković, rukovoditeljka Sigurne ženske kuće dr Nada Padejski-Šekerović, direktorica Centra za socijalni rad Dobrila Čačija, predsednica Kola srpskih sestara Slavojka Todorov, rediteljka Radio-televizije Vojvodine Nevena Radaković, koja je i majka desetoro dece, urednica u Color Press Grupi Lidija Ćulibrk, Veronika Jovanović iz Udruženja penzionera grada Novog Sada, v.d. direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine prof. dr Jadranka Jovanović-Privrodski, predsednica Udruženja roditelja dece obolele od raka NURDOR Joland Korora, kao i uspešna privrednica iz dizajnerskog studija "Salt & Water" Svetlana Mojić.


- Imao sam privilegiju da sa našim sugrađankama koje su uspešne u različitim društvenim sferama, razgovaram baš na međunarodni praznik žena. Čast je i zadovoljstvo razgovarati sa ženama koje se bore za bolju zdravstvenu zaštitu naše dece, koje deluju preventivno kada su u pitanju neželjene situacije poput nasilja u porodici, sa sugrađankama koje pokazuju da žene mogu da budu uspešne preduzetnice, kao i sa našim penzionerkama. Ovo je bila prilika da čujem šta treba dalje da radimo kao Grad, a 8. mart je bio samo neposredni povod za današnji sastanak, dok pravi razlog susreta predstavljaju rezultati koji su do sada ostvareni i izazovi koji su pred nama. Zamolio sam sve učesnice ovog neformalnog sastanka, da pre svega kažu ono što ne valja i šta treba ispraviti. Cilj je da zajedno popravimo stavri i zahvalan sam im na kritikama, jer nas one podstiču da učinimo gradsku administarciju efikasnijom. – rekao je gradonačelnik i čestitao svim Novosađankama 8. mart Međunarodni dan žena.

On je dodao da naredni susret ne zavisi samo od njega, već da je sada na njima da podstaknu viđanje i razgovor, kako bi kontinuirano postojala dvosmerna komunikacija.

- Meni su njihova podrška, kao i sugestije i kritike, neophodne da bih mogao bolje da sagledavam i rešavam probleme. To što sam danas imao priliku da ih čujem, za mene je neprocenjivo iskustvo. Ovakve ideje i energija treba da idu iz Gradske kuće, a one idu samo ako imaju podršku građana. Ova Gradska kuća će uvek pratiti i osluškivati ono što građani traže – zaključio je gradonačelnik.

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

bebe gradsko groblje sahrane porodilište raspored sahrana i ispraćaja betanija telep bez vode jkp novosadska toplana novorođenčad jkp lisje Miloš Vučević matična knjiga rođenih horoskopski znaci EPS horoskop radosne vesti novosadsko porodilište gradonačelnik Miloš Vučević dunav raspored sahrana novi sad bez struje havarija na vodovodu RHMZ elektrovojvodina servisne informacije vremenska prognoza novi sad isključenja struje servisne informacije novi sad almaško groblje