FOTO: Vanredna situacija u gradu zbog mitinga SNS na Trgu

FOTO: Vanredna situacija u gradu zbog mitinga SNS na Trgu

Više desetina autobusa dovezlo je građane iz svih krajeva Vojvodine i Srbije na predizborni miting Srpske napredne stranke, koji se danas održao u Novom Sadu. Saobraćaj u gradu je bio otežan, u brojnim ulicama zatvorene su pojedine saobraćajne trake, a više parkinga u gradu takođe su bili rezervisani za pridošle autobuse.

U Novom Sadu je bilo primetno višestruko pojačano prisusustvo saobraćajne policije, kao i policajaca koji su zaduženi za održavanje javnog reda i mira. Na brojnim punktovima u gradu bilo je raspoređeno i stranačko obezbeđenje SNS-a, koje je građane koji su organizovano došli iz unutrašnjosti usmeravalo ka centralnom Trgu slobode, gde se održavao miting.

Agencija Beta prenosi da su zaposleni u pojedinim javnim preduzećima, kojima upravljaju kadrovi SNS-a, dobili direktivu da prisustvuju mitingu. Sličnu direktivu dobili su i zaposleni u Domu zdravlja Novi Sad, koji su se nešto pre 11 časova masovno okupili ispred sedišta Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije, odakle je bilo planirano da krenu na miting.

Demokratska stranka (DS) optužila je ranije danas gradsku vlast u Novom Sadu da za svaki predizborni skup Srpske napredne stranke "uvodi vanredno stanje".

"Lokalna organizacija SNS-a može svoga vođu dočekivati kao faraona, ali nema pravo da to čini na štetu građana, kojima će u subotu popodne biti zabranjen saobraćaj u pojedinim delovima grada", naveo je DS nazvavši kampanju SNS-a "predizbornim cirkusom".

Demokratska stranka osudila je SNS i zbog kako se navodi, "nečovečnog i okrutnog postupanja prema svojim članovima koje već danima muči vozeći ih po Srbiji, kako bi Aleksandru Vučiću služili kao žive kulise za igrokaze sa praznim hvalisanjem i prostačkim klevetanjem opozicije".

Predizborni skup SNS-a počeo je u 12 časova na centralnom Trgu slobode u Novom Sadu, a završio se oko 13:30.


 
 
 
 
 
 
 
 
Oceni vest:
2
26

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Autonomaš

  pre 2683 dana i 9 sati

  Leteći cirkus barona od Bugojna.
  p.s. iskreno se nadam da se niko od zombija nije pogubio i luta Novim Sadom.

  Oceni komentar:
  0
  21