FOTO: Večerašnji protest protekao u znaku solidarnosti sa uzbunjivačem iz Krušika

FOTO: Večerašnji protest protekao u znaku solidarnosti sa uzbunjivačem iz Krušika

Nekoliko stotina Novosađana okupilo se u petak na Pozorišnom trgu, na još jednom protestu Saveza za Srbiju. Oni su tom prilikom potpisali peticiju za puštanje na slobodu Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz "Krušika".

Demonstranti predvođeni Borislavom Novakovićem, oblepili su Gradsku kuću plakatima na kojima je pisalo "Bojkot" i "Telepska dolina – kriminal".


Advokat Vladimir Gajić je rekao da je Aleksandar Obradović otvorio pandorinu kutiju i da se od tada javljaju uzbunjivači iz mnogih državnih ustanova i javnih preduzeća.

Pre deset dana imao sam uvid u tužilački spis koji se odnosi na Obradovića. Utvrdio sam frapantnu stvar, a to je da se u tom spisu ne nalazi nijedan dokaz na osnovu koga se on tereti – kazao je Gajić.

Advokat je poručio da imaju dokaze koje je Obradović skupljao i da će ubrzo podneti krivične prijave protiv odgovornih.


Član Glavnog odbora Demokratske stranke i nekadašnji istaknuti član "Otpora", Srđan Milivojević je kazao da je širom Srbije zapaljena baklja slobode i da nema pljuvačke kampanje koja će je ugasiti.

Inicijator "Nove solidarnosti" i "Novog optimizma", Branislav Guta Grubački je izjavio da Aleksandra Obradovića može spasiti solidarnost.

Građani su još jednom pozvani na bojkot predstojećih izbora.


Nekadašnji predsednik Skupštine grada Borislav Novaković je na kraju protesta prisutne poveo do Gradske kuće čiji je ulaz zajedno sa građanima i aktivistima Narodne stranke oblepio plakatima na kojima je pisalo "Bojkot" i "Telepska dolina – kriminal". On je tom prilikom poručio da će uskoro izneti nove dokaze o kriminalnim aferama sadašnje gradske vlasti.


Skup se završio bez incidenata.

BRZA REAKCIJA: Gradski odbor Srpske napredne stranke poslao je nakon protesta saopštenje pod nazivom "Šaka jada maltretira Novosađane" u kom oštro osuđuje čin lepljenja plakata na Gradsku kuću.

Oceni vest:
7
3

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 1713 dana i 23 sata

  Nekoliko stotina ?

  Oceni komentar:
  3
  0