FOTO: Veljko Višnjić je prva beba rođena na Dan Grada Novog Sada

FOTO: Veljko Višnjić je prva beba rođena na Dan Grada Novog Sada

Prva beba rođena na 271. rođendan Grada Novog Sada zove se Veljko. On je drugo dete u porodici Višnjić, težak je tri kilograma i 680 grama, a dugačak 52 centimetra, rečeno je tokom posete gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića Кlinici za ginekologiju i akušerstvo КCV.

Odlukom Grada Novog Sada o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, od prošle godine, uveden je poklon za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200.000 dinara po detetu.

- Prve čestitke povodom Dana Grada Novog Sada upućene su našim novim sugrađanima, a kako sam obavešten, danas je na svet došlo sedam Novosađana. Ovaj poklon je izraz solidarnosti i deo mera pronatalitetne politike. Grad je prošle godine za sve prvorođene bebe, za bebe rođene prvog dana nove godine, na Dan Grada i za svu trećerođenu decu izdvojio 71 milion dinara, a ove godine u te svrhe predviđeno je 78 miliona dinara. Nadamo se da će biti još više beba, jer nema lepših vesti od onih iz Betanije. Čestitam svim sugrađanima Dan Grada, a naš Novi Sad ne stari, već je mlad i pun energije. Juče su objavljeni zvanični podaci za 2018. godinu, Grad ima 149.532 zaposlenih što je za 7.200 više nego 2017. a u odnosu na 2012. godinu 20.000 više ljudi radi u Novom Sadu. Takođe, prošle godine bilo je preko 450 000 noćenja stranih i domaćih turista u našem gradu što je za 85 000 više nego 2017. Ove godine želimo da pređemo cifru od 500.000 noćenja, posebno imajući u vidu da smo Omladinska prestonica Evrope. Drago mi je što mere koje smo preduzimali prethodnih godina daju rezultate – naglasio je gradonačelnik Vučević i dodao da su na rođendan Novog Sada besplatni javni prevoz, parking, bazeni i klizališta za sve građane.


Direktor Кliničkog centra Vojvodine prof. dr Petar Slankamenac i upravnik Кlinike za ginekologiju i akušerstvo prof. dr Tihomir Vejnović zahvalili su se Gradu Novom Sadu na gestu koji služi pronatalitetu.

- U januaru 2019. rođeno je 588 beba, dok je prošle godine rođeno 50 beba manje, što znači da se nastavlja trend pozitivnog prirodnog priraštaja u Novom Sadu, a ovaj poklon Grada Novog Sada je simbol ulaganja u budućnost – rekao je prof. dr Tihomir Vejnović.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Miroljub

  pre 311 dan i 6 sati

  Ovde mi nisu jasne dve stvari:

  1) Kako je moguće da roditelj (otac) ne sme da uđe kada se beba rodi, a gradonačelnik i bolumenta novinara može?

  2) Kako mogu da budu budžetska sredstva raspoređena po čistom slučajnom principu? Kakve veze ima kad je dete rođeno (kao i kad se rodi dete na Novu godinu)? Zar nije bolje dodeliti sredstva socijalno ugroženim porodicama a ne paušalno kad se dete rodilo? Kakve to veze ima sa i sa čim?

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Nv

  pre 311 dan i 4 sata

  Mogo bi grad nešto prirediti u buduće za one svoje gradjane koji su rodjena u Novom Sadu i u njemu žive neprekidno od rodjenje a imaju 50,60,70 i vise godina.Ako možemo da kažemo oni su na neki način kroz svoj posao ugradili u ovaj grad.Sretan ti rodjendan nas Novi Sade...

  Oceni komentar:
  0
  0
raspored sahrana i ispraćaja dnevni horoskop skupština grada novog sada isključenja struje novosadsko porodilište gradonačelnik Miloš Vučević gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević štrajk poštara horoskopski znaci zodijak elektrovojvodina novorođenčad sahrane novi sad raspored sahrana novi sad betanija JKP Vodovod i kanalizacija bez vode Dom zdravlja Novi Sad bebe isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad bez struje Ledena Šuma vremenska prognoza Isključenje struje Elektrodistribucija Novi Sad pošte srbije horoskop jkp lisje