FOTO: Veljko Višnjić je prva beba rođena na Dan Grada Novog Sada

FOTO: Veljko Višnjić je prva beba rođena na Dan Grada Novog Sada

Prva beba rođena na 271. rođendan Grada Novog Sada zove se Veljko. On je drugo dete u porodici Višnjić, težak je tri kilograma i 680 grama, a dugačak 52 centimetra, rečeno je tokom posete gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića Кlinici za ginekologiju i akušerstvo КCV.

Odlukom Grada Novog Sada o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom, od prošle godine, uveden je poklon za majke beba koje se rode 1. februara i to u iznosu od 200.000 dinara po detetu.

- Prve čestitke povodom Dana Grada Novog Sada upućene su našim novim sugrađanima, a kako sam obavešten, danas je na svet došlo sedam Novosađana. Ovaj poklon je izraz solidarnosti i deo mera pronatalitetne politike. Grad je prošle godine za sve prvorođene bebe, za bebe rođene prvog dana nove godine, na Dan Grada i za svu trećerođenu decu izdvojio 71 milion dinara, a ove godine u te svrhe predviđeno je 78 miliona dinara. Nadamo se da će biti još više beba, jer nema lepših vesti od onih iz Betanije. Čestitam svim sugrađanima Dan Grada, a naš Novi Sad ne stari, već je mlad i pun energije. Juče su objavljeni zvanični podaci za 2018. godinu, Grad ima 149.532 zaposlenih što je za 7.200 više nego 2017. a u odnosu na 2012. godinu 20.000 više ljudi radi u Novom Sadu. Takođe, prošle godine bilo je preko 450 000 noćenja stranih i domaćih turista u našem gradu što je za 85 000 više nego 2017. Ove godine želimo da pređemo cifru od 500.000 noćenja, posebno imajući u vidu da smo Omladinska prestonica Evrope. Drago mi je što mere koje smo preduzimali prethodnih godina daju rezultate – naglasio je gradonačelnik Vučević i dodao da su na rođendan Novog Sada besplatni javni prevoz, parking, bazeni i klizališta za sve građane.


Direktor Кliničkog centra Vojvodine prof. dr Petar Slankamenac i upravnik Кlinike za ginekologiju i akušerstvo prof. dr Tihomir Vejnović zahvalili su se Gradu Novom Sadu na gestu koji služi pronatalitetu.

- U januaru 2019. rođeno je 588 beba, dok je prošle godine rođeno 50 beba manje, što znači da se nastavlja trend pozitivnog prirodnog priraštaja u Novom Sadu, a ovaj poklon Grada Novog Sada je simbol ulaganja u budućnost – rekao je prof. dr Tihomir Vejnović.

Oceni vest:
2
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Miroljub

  pre 1251 dan i 16 sati

  Ovde mi nisu jasne dve stvari:

  1) Kako je moguće da roditelj (otac) ne sme da uđe kada se beba rodi, a gradonačelnik i bolumenta novinara može?

  2) Kako mogu da budu budžetska sredstva raspoređena po čistom slučajnom principu? Kakve veze ima kad je dete rođeno (kao i kad se rodi dete na Novu godinu)? Zar nije bolje dodeliti sredstva socijalno ugroženim porodicama a ne paušalno kad se dete rodilo? Kakve to veze ima sa i sa čim?

  Oceni komentar:
  1
  4
 • Nv

  pre 1251 dan i 14 sati

  Mogo bi grad nešto prirediti u buduće za one svoje gradjane koji su rodjena u Novom Sadu i u njemu žive neprekidno od rodjenje a imaju 50,60,70 i vise godina.Ako možemo da kažemo oni su na neki način kroz svoj posao ugradili u ovaj grad.Sretan ti rodjendan nas Novi Sade...

  Oceni komentar:
  0
  0