FOTO: Vučević i Udovičić posetili novosadsku Kinesku četvrt

FOTO: Vučević i Udovičić posetili novosadsku Kinesku četvrt

Gradonačelnik Novog Sada zajedno je s ministrom omladine i sporta Republike Srbije posetio Omladinski klub "OPENS", gde je prisustvovao akciji ozelenjavanja prostora ispred kluba u Kineskoj četvrti.

Ministar Vanja Udovičić i gradonačelnik Miloš vučević tom prilikom su se upoznali s radom Kluba koji se nalazi na Bulevaru Despota Stefana broj 5 i razgovarali s njegovim članovima o dalјoj saradnji.

- Drago mi je da nastavlјamo uspešnu saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta kroz davanje zajedničke podrške OPENS-u, odnosno Novom Sadu kao Omladinskoj prestonici Evrope. Omladinski klub je veoma aktivan i u njegovom radu učestvuju mnogobrojne  omladinske organizacije. Još od prve kandidature Novog Sada za Omladinsku prestonicu Evrope, mi smo imali snažnu i iskrenu podršku Ministarstva omladine i sporta. To je ojačalo i ohrabrilo naše omladinske organizacije da budu još aktivnije i uspešnije. Meni je sada lako da čekam 2019. godinu, jer je tim koji radi na projektima vezanim za godinu titule, odlično sinhronizovan i kvalitetan. Ovim  sjajnim omladincima treba omogućiti da rade, stvoriti im adekvatne uslove za to, a jedan od vidova te podrške je bilo i otvaranje ovog kluba gde se organizuje veliki broj događaja i edukativnih radionica u toku godine, u jednoj kreativnoj atmosferi – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da očekuje i dalјe snažnu podršku Ministarstva omladine i sporta, kako bi Srbija i Novi Sad na najbolјi način dočekali 2019. godinu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je Novi Sad grad koji je pokazao koliko je važna briga jedinice lokalne samouprave prema mladima.

- Dobiti tako prestižnu nagradu, uspeh je za sve mlade u zemlјi i želim da zahvalim gradonačelniku koji je prepoznao ulogu mladih u sistemu i unapredio njihov položaj na lokalu. Ne postoji ni jedan grad u Evropi koji je u jednoj godini dobio dve tako prestižne nagrade kao što su Evropska prestonica kulture i Omladinska prestonica Evrope. Danas smo uspeli da pokažemo koliko se toga može uraditi i unaprediti entuzijazmom mladih lјudi kroz kreativne radionice, a ulaganjem minimalnih sredstava – rekao je Vanja Udovičić.

Koordinator inicijative OPENS 2019 Vukašin Grozdanović rekao je da tom akcijom volonteri i članovi projektnog tima Inicijative OPENS 2019 obeležavaju početak proleća, ali i nastavlјaju da rade na unapređenju životne sredine i prostora namenjenog svim mladima Novog Sada.

- Omladinski klub OPENS je u oktobru prošle godine zasadio više od 20 trajnih sadnica i 50 sezonskih bilјaka, te je sada pravi trenutak da se nastavi sistemska briga o bilјkama, kao što se i omladinski radnici Inicijative OPENS zalažu za sistemsku i kontuniranu brigu o mladima Novog Sada. Danas smo takođe razgovarali i o nastavku saradnje sa Ministarstvom omladine i sporta. Pokazali kako mladi i donosioci odluka mogu zajedno da urade velike stvari, tako da smo se prethodne godine ovenčali titulom koja je prepoznata na evropskom nivou – rekao je Grozdanović.

Izvor: www.novisad.rs

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

sahrane novi sad Aleksandar Vučić betanija novosadsko porodilište isključenja struje isključenje vode novorođenčad servisne informacije jkp lisje Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana 27. novosadski maraton Isključenje struje novosadska policija KCV protest taksista bez vode servisne informacije novi sad bez struje klinika za ginekologiju i akušerstvo elektrovojvodina matičar novi sad bebe raspored sahrana novi sad JKP Vodovod i kanalizacija RHMZ vremenska prognoza novi sad izmena režima saobraćaja novosađani raspored sahrana i ispraćaja