FOTO: Vučić obišao "Delfijevu" fabriku u Novom Sadu

FOTO: Vučić obišao "Delfijevu" fabriku u Novom Sadu

Predsednik Vlade Republike Srbije posetio je danas fabriku kompanije "Delfi Pakard" u Novom Sadu, koja trenutno zapošljava 1.500 radnika i proizvodi električnu i elektronsku opremu za putnička i komercijalna vozila.

Kako je saopšteno na sajtu Vlade Srbije, Aleksandar Vučić je u obraćanju građanima ispred fabrike poručio da će nastaviti da sprovodi svoju politiku i da se bori za njih i za zemlju, bez obzira na napade na Vladu, za koje kaže da neće prestati, već da će biti još jači.


On je obišao pogone ove fabrike u pratnji direktora "Delfija" za Evropu, Srednji istok i Afriku Vinsenta Pagarda, ministra privrede Gorana Kneževića, predsednika Vlade Vojvodine Igora Mirovića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

Premijer je rekao da Srbija želi da se dalje razvija i napreduje u svim industrijskim oblastima, jer će je, kako je dodao, samo industrijalizacija spasiti.

Vučić je naveo da u Novi Sad 35 godina nije došla nijedna velika firma, zbog čega je Vlada subvencionisala kompaniju "Delfi", kako bi ona došla u taj grad i smanjila broj nezaposlenih, naglasivši da je to subvencionisanje deo strategije privlačenja investitora, koji traže jeftinu radnu snagu.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije je povećala minimalnu zaradu za 7,6 odsto, i ona će od 1. januara iznositi približno 23.000 dinara.

U NOVOM SADU POSAO ZA JOŠ 500 RADNIKA: Kako piše 021.rs, premijer je prilikom posete naveo da od "Delfija" očekuje da u našem gradu zaposli još 500 radnika, kao i da u Paraćinu otvori novu fabriku koja će zaposliti oko 1.500 radnika. Vučić je dodao da je cilj da se spusti nezaposlenost i da se istovremeno razvija visokotehnološki sektor, kako bi se jednog dana srpska industrija prebacila sa industrije u kojoj je potrebna velika količina ljudskog rada, na proizvodnju u kojoj su važnija finansijska sredstva i investicije.

Izvor: http://www.srbija.gov.rs

Oceni vest:
2
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • bivši radnik

  pre 2803 dana i 13 sati

  A da li je premijer nas dragi dobio informacije od svog prijatelja Fagarda da je kroz fabriku već prošlo 3000 radnika. Da li je dobio informacije da se vrši konstantan mobing nad radnicima i zašto toliko njih napuštaju fabriku? Da li je pitao radnike zbog čega nisu zadovoljni? Ova fabrika ce brzo propasti jer su na rukovodecim mestima isključivo bivši radnici Jure koji su navikli da rade tako što ponižavaju obične radnike, takođe su tu i ljudi koji napreduju u firmi a to su isključivo SNS članovi. Doveo si nam robovlasnike u grad bre, to si trebao svom Beogradu da napraviš. Jako puno glasova si dobio otvaranjem fabrika, ali sada ćeš duplo više da izgubiš.

  Oceni komentar:
  0
  13
 • Zoja

  pre 2803 dana i 4 sata

  Da li je premijeru neko rekao da je prekoputa ove fabrike svojevremeno dobro poslovao Novkabel, upošljavajući više hiljada radnika i proizvodeći tone i tone kablova svih vrsta, za koji bi proizvodnja ovih sitnica bila mačji kašalj. A na šta je spao?
  Malo dalje, takođe prekoputa, zatvorena je Novosadska mlekara, od nje je ostao samo zeleni poklopac za Imlekovu pavlaku. Glavni grad poljoprivredne Vojvodine nema mlekaru!
  Stvarno NAPREDujemo!

  Oceni komentar:
  0
  7