FOTO: Vulin i Vučević položili kamen temeljac za novu policijsku stanicu u Radničkoj ulici

FOTO: Vulin i Vučević položili kamen temeljac za novu policijsku stanicu u Radničkoj ulici

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom položio kamen temeljac za izgradnju nove Policijske ispostave ''Stari grad'' u Radničkoj ulici, koja bi u januaru 2023. trebalo da počne da radi.

Gradonačelnik Vučević je podsetio na to da je sredinom prošle godine sa ministrom Vulinom potpisao Ugovor o sufinansiranju izgradnje policijske ispostave ''Stari grad''.

Veliko zadovoljstvo mi je što danas zajedno sa ministrom Vulinom polažemo kamen temeljac za novu policijsku ispostavu ''Stari grad'', jer je reč o objektu koji će biti najvećeg kapaciteta sa tom namenom u gradu. Mi smo kao lokalna samouprava izdvojili sredstva kako bismo učestvovali u sufinansiranju tog velikog projekta sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Ukupna neto površina iznosi 780 metara kvadratnih, a projektom je obuhvaćena izgradnja zgrade državnih organa i organizacija – policijske ispostave kao i parterno uređenje objekta. Izgradnjom nove policijske stanice u Radničkoj ulici, grad i policija zajedno nastavljaju da rade na boljim uslovima rada policije, što posledično utiče na povećanje bezbednosti građana. Grad Novi Sad je izradio projekat rekonstrukcije poslovnih objekata Zgrade državnih organa i organizacija na uglu ulica Bulevar kralja Petra I i Braće Jovandić, a u toku je izrada projekata izgradnje tri nove policijske stanice na Klisi, Detelinari i u Futogu. Nadam se da ćemo u januaru 2023. godine na ovoj lokaciji imati kompletno izgrađen velelepni objekat i uređenu okolinu na ponos svih Novosađana – rekao je Miloš Vučević.


Ministar Vulin je istakao da bez bezbednosti nema ni ekonomskog napretka. Prema njegovim rečima, kroz izgradnju nove policijske ispostave bezbednost će biti na još višem nivou, kao i uslovi rada policijskih službenika, koji su danonoćno tu da zaštite svoje sugrađane.

Novi Sad je Evropska prestonica kulture i na nama je da učinimo sve da tu titulu koju sa ponosom nosimo opravdamo. Policijski službenici su tu da budu na usluzi svojim sugrađanima i učine sve da se i oni, ali i posetioci i gosti Novog Sada osećaju bezbedno. Stari grad je jezgro Novog Sada, a nova policijska ispostava omogućiće nam da budemo brži i efikasniji – istakao je ministar Vulin koji se zahvalio na razumevanju i pomoći koju je Grad Novi Sad pružio u izgradnji nove policijske ispostave.

Oceni vest:
2
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan