FOTO: Zasađivanjem sadnica u NS obeležena stogodišnjica nezavisnosti Finske

FOTO: Zasađivanjem sadnica u NS obeležena stogodišnjica nezavisnosti Finske

Predsednik Supštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić i ambasador Finske, NJ.E. Perti Ikonen, povodom obeležavanja 100 godina od nezavisnosti ove nordijske zemlje, posadili su sadnicu na zelenoj površini između Skupštine Grada Novog Sada i Skupštine AP Vojvodine.

U okviru obeležavanja nezavisnosti Finske, u Novom Sadu je danas zasađeno ukupno pet sadnica, a kako je objašnjeno, u Srbiji će, povodom proslave značajnog datuma za Finsku, biti zasađeno ukupno 100 sadnica, po pet u 20 gradova.

Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Zdravko Jelušić rekao je da su tokom današnje posete ambasadora Finske Novom Sadu održani razgovori sa nordijskim privrednicima, a da je poseta bila i prilika da se na simboličan način obeleži 100-godišnjica nezavisnosti Finske.

- Ovaj gest treba da podseća Novosađane na to da su dobri ljudi uvek u dobrom odnosu, bez obzira na geografsku udaljenost – istakao je predsednik novosadskog parlamenta Zdravko Jelušić.


Ambasador Finske NJ. E. Perti Ikonen objasnio je da je povodom proslave 100 godina nezavisnosti ove nordijske zemlje, pokrenut projekat "100 drveća".

- Finska ove godine proslavlja 100 godina nezavisnosti i kako bi proslavili taj događaj zasadićemo 100 stabala širom Srbije. Finska je ekološki najzelenija i najčistija zemlja na svetu, a želimo da i Srbija to postane – poručio je ambasador Finske.

U okviru današnje posete Novom Sadu, ambasador Finske se ranije, zajedno sa delegacijom Nordijske poslovne alijanse i dvadesetak predstavnika kompanija članica alijanse, sastao sa predsednikom Skupštine Grada Novog Sada Zdravkom Jelušićem i članom Gradskog veća za privredu Miloradom Radojevićem i sa njima razgovarao o privrednoj saradnji i privrednim potenicijalima Novog Sada.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • debeli

  pre 846 dana i 23 sata

  čestitam finskoj stogodišnjicu nezavisnosti iako postavlja se pitanje koliko je finska zaista nezavisna.mislim da je nezavisna u smislu ~gde amer okom-tu finac skače na glavu~.

  Oceni komentar:
  0
  1
novosađani novosadsko porodilište klinika za ginekologiju i akušerstvo zbor građana horoskop magla isključenja servisne informacije novi sad isključenja struje obeležavanje novosadske racije JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode horoskopski znaci sahrane novi sad matičar novi sad astrologija bez vode novorođenčad sremska kamenica jkp lisje elektrovojvodina betanija bebe raspored sahrana novi sad zodijak dnevni horoskop Spens raspored sahrana i ispraćaja zdravlje saveti