FOTO: Završen revijalni deo "Serbia Fashion Weeka"

FOTO: Završen revijalni deo "Serbia Fashion Weeka"

Poznata pevačica uspela da učini reviju još zanimljivijom i svečanijom.

Brend ruske dizajnerke Margarite Panove otvorio je poslednji revijalni dan nacionalne nedelje mode u Novom Sadu. Frizure u retro stilu upotpunile su pastelno plavi, sivi, nežno žuti i roze tonovi. Dizajnerka iz Rusije uklopila je elemente visoke mode i svakodnevnog street stila, u vidu heklanih džempera i haljina od tila. Pistom je prošetalo nekoliko modela u džemper-haljinama, čime je kreatorka brenda By Margo pokazala kako određeni komadi mogu da se upotrebe na funkcionalniji način. Kako je Margarita Panova i sama rekla, ne voli zimu i inspiraciju za svoj rad, pa i ovu kolekciju pronalazi u proleću i letu.

 


Sjajna atmosfera vladala je tokom revije dizajnera Erika Rosete. Dok su se smenjivali smeli komadi muškog donjeg veša i manekenke obučene u vojnom stilu, u skladu sa atmosferom, svetla su treptala crveno, kao tokom vanrednog stanja dok su se pistom smenjivali komadi u bojama starog zlata, maslina i crnine. Dizajner je klasičnim svakodnevnim komadima dodao svoj lični pečat: muška atlet majica sa prorezima i kapuljačom, ženski kombinezon sa korsetom odozgo, muška motor jakna od pliša, plus size ženski sako u boji starog zlata u funkciji haljine. Popularne bomber jakne bile su nezaobilazne. Svaki od prikazanih komada slao je jasnu i glasnu poruku: pažnja, gledaj mene! Reviju su zatvorile tri svečane ženske toalete, podjednako intrigantne kao i ostatak kolekcije.

 


Marina Ilić
prikazala je svečane haljine u kojima je dominirala ljubičasta boja. Svaka haljina je na sebi nosila detalje raznih boja, najviše rozih u obliku palme i listova. Na nekim delovima haljine istakle bi se i resice i naborana tkanina. Uz dugačke veštačke trepavice, koje su bile upečatljive, lice je krasila šminka pravih prolećnih boja. Zanimljiv detalj na modelima bila je stilizovana konstrukcija u obliku atoma zbog simbolike koju nosi naziv kolekcije "Atomic flower". Inspiraciju je tražila u prirodnim pojavama i pojavama koje se dešavaju u današnjem modernom dobu, rekla je Marina.


"Neočekivan poklon" za publiku bila je naša poznata pevačica Lena Kovačević koja je svojom izvedbom sad već daleko prepoznatljive numere “Cafe caffe”, uspela da učini ovu reviju još zanimljivijom i svečanijom. Revija je zavrsena srdačnim pozdravom kreatorke i pevačice koje su prošetale zajedno pistom, naravno uz aplauz oduševljene publike. Lena je posebno oduševljena onim što se dešava iza kulisa Serbia Fashion Weeka i izjavila: “Ja sam odrasla u pozorištu i za mene to oduvek ima posebnu draž. Bekstejdž pred samu reviju izgleda kao prava pozorišna predstava, što je božanstveno.”



Nakon nastupa Lene Kovačević koja je podržala kreatorku Marinia, usledio je jedan od najposećenijih blokova ovogodišnjeg "Serbia Fashion Weeka". Brojnoj publici predstavili su se Milica Tričković, Boško Jakovljević i Eymeric Francois. Nasmejane devojke debitovale su na samom početku revije Milice Tričković sjajnim haljinama, pojavivši se poput mesečine na vedrom nebu. Nakon haljina punih srebrnih preliva, šljaštećih detalja i raznovrsnih perlica i krljušti, usledio je niz haljina primerenijih za neke dnevne, ali sasvim svečane i posebne prilike. Toliko detalja i cvetnih aranžmana na ovim haljinama zaslužilo je samo crveni tepih i najoštrije kritičare koji bi pred ovim zanemeli. Ovi modeli spadaju u veding kolekcije koje su novitet kod Milice i u sebi nose romantični segment koji je svako primetio.

 


Ovaj prefinjeni niz na trenutak je prekinula pojava izazovnih, crnih haljina dubokih izreza i dekoltea, koji su svakako u granicama koje ženi omogućavaju da ostane komotnog raspoloženja i primerenog stila jedne dame. Pliš koji ističe obline i savršeno oblikuje žensku figure uporpunjen je čipkom, satenom i kožom. Revija se zatim završava ne toliko oštro i dikretno, već haljinama koje najavljuju uticaj baroka i svega onoga što on predstavlja – na jednoj haljini su se mogle zapaziti i perle i cvetni motivi i biseri i sjaj i sve što se može zamisliti. Puna utisaka i emocija Milica se obratila novinama sa par reči:

- S obzirom da sam učestvovala na drugim "Fashion Weekovima" širom Evrope, moram da istaknem da je meni Serbia Fashion Week omiljena Nedelja mode jer ima dušu, ima energiju i iz godine u godinu organizacija je sve bolja. Sada je organizacija vrhunska! – izjavila je Tričković.



Nakon svečanosti koju je prikazala Milica Tričković usledio je poznati stil našeg kreatora Boška Jakovljevića. Uz brz ritam i brz i ležeran hod manekena i manekenki predstavljena je nova kolekcija "Martini Vesto", puna jarkih boja i prepoznatljivog mešanja sportske, elegantne i sportsko-elegantne odeće. Ženski modeli imali su šminku jakih boja i neurednu, urbanu frizuru koja je bila oličenje skrivene divljine u svakoj ženi. Muška odela bila su spoj najrazličitijih modela, od sakoa jarkih boja, preko životinjskih motiva, pa sve do onih najfinijih materijala sa visokim sjajem i odela prilagodjenih za najsvečanije događaje.

Boško je nasmejan i kao i uvek raspoložen protrčao scenom kako bi pozdravio publiku i bez previše ustezanja pružio publici prijatan osećaj udobnosti na samoj reviji, tako da su se svi osećali izvanredno i prijatno. Jakovljević je kroz humor ukazao i na neke probleme koji su aktuelni u našoj zemlji i izjavio:

- Ako gledate televiziju ili čitate novine, nama je bitna samo politika i sahrane, koliko se meni čini. U novinama čitam tužne stvari dok me politika uopšte ne zanima i ne mogu da utičem na nju niti sam deo celog tog sistema. Ja volim da idem u bioskop, u pozorište i da pratim modu. Zato smatram da je ovaj događaj veoma potreban, jer sve što je lepo nama je potrebno – kaže Boško.


Kao zvezda drugog bloka zablistao je i potpredsednik "Serbia Fashion Weeka" i oficijelni član federacije Visoke mode, Eymeric Francois. Čitava revija počinje dramatično i mistično poput muzike koja je pratila. Devojke sa šeširima bile su dobar znak da nas očekuje jedna veoma prefinjena kolekcija puna damskih manira i balskih haljina. Za trenutak smo se vratili u osamdesete godine prošlog veka i podsetili se koje su se vrednosti tada cenile i šta je u tom periodu značila moda. Cela kolekcija bila je u crnoj i beloj boji, što se razlikuje od Eymericovog dosadašnjeg rada. Tajanstvenost koju su doneli ženski detektivski mantili pojačali su delovi od čipke koja je dodatno uzburkala strasi na samoj sceni. Revija je bila puna drame i gotike koja se u nijansama provlačila kroz čitavu kolekciju. Nastup je često prekidan aplauzom publike koja nije uspela sakriti svoje oduševljenje.

 


Addy Van den Kromenacker
jedan je od prvih inostranih dizajnera koji se predstavio na prvom izdanju "Serbia Fashion Weeka". Holandski dizajner predstavio je kolekciju damskih toaleta sa renesansnim otivima. Romantični Kupidon, prikazan kao mladi dečak sa krilima, lukom i strelom krasio je elegantne svilene haljine boje slonovače zajedno sa viticama bordo-plavog cveća i printom zlatnih ukrasnih ramova karakterističnih za ovaj period umetnosti. Svoje mesto pod reflektorima novosadske modne piste našle su i čipkane crne i krv crvene haljine sa primesama gotike: visoke kragne i puf rukavi. Zatim je publika mogla da vidi toalete u kojima dominira crvena boja, čipka, sitan vez, perlice i neizostavni til. Za sam kraj ove kolekcije koja oduzima dah primat su preuzele nežnije nijanse nebo plave i puderasto roze, dokaz da ovaj dizajner vešto barata sa različitim stilovima, koje je vešto uklopio u jednu celinu. Trostruki aplauz ponela je haljina koja je zatvorila reviju, poput boginje iz nekog čarobnog carstva, manekenka u haljini od krupnih plavo roze šljokica, dok se tokom defilea aplaudiralo još makar tri puta a dizajner je pozdravljen uz izuzetne ovacije iz publike i gromoglasan dugi aplauz.

 


Tri koraka niz pistu i već na samom početku revije kojom obeležava jubilej, dvadesetogodišnjicu uspešne karijere, kreacija Zvonka Markovića već dobija aplauz i ovacije iz publike. Kolekcija kojom neizostavno vlada crna boja, upotpunjena je kožnim pantalonama, majicama od tila, suknjama od tvida. Upečatljive su i kožne bluze i suknje skrojene od delova materijala u trouglastom obliku. Svoje mesto na pisti našao je i prozračan materijal crne boje ceo prekriven belim i zlatnim sitnim biserima, u formi haljina i bluza. Uz akorde pesme “Royals” pop pevačice Lorde, Zvonko je samo još jednom potvrdio zbog čega vlada domaćom modnom scenom već dugi niz godina.


Njegove toalete su bezvremene, a stil prepoznatljiv i upečatljiv što se vidi u svakoj od kreacija koje je publika imala prilike da vidi. Vešto skrojena čipka, svaki nabor na mestu, kroj koji prati liniju tela i sliva se kao da je šiveno po meri svakog od modela. Skladna i svesno uklopljena upotreba materijala je ono što ovog dizajnera neumorno drži na srpskom modnom pijedestalu. Manekenke na pisti su zračile tolikim samopouzdanjem noseći kreacije Zvonka Markovića da je to postalo gotovo zarazno i publika je još samopouzdanije aplaudirala na skoro pa svaku kreaciju koja se pred njima pojavila. Uz zvuke pesme “Dark Paradise” modeli su poneli kontrasno bele haljine, sačinjene od bogatog baršunastog perja sa upečatljivim ukrasima na glavi. Izgledale su graciozno i otmeno poput nekih retkih mističnih bića iz najluđih modnih bajki.

 

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenje grejanja betanija Srbija prognoza vremena Republički hidrometeorološki zavod bez struje novi sad JKP Vodovod i kanalizacija OK Vojvodina Isključenje struje servisne informacije novi sad ljubavni horoskop novosadsko porodilište horoskopski znaci elektrovojvodina isključenje vode jkp novosadska toplana Vreme u Novom Sadu bebe bez grejanja vremenska prognoza tajne horoskopa bez vode bez tople vode horoskop smanjen pritisak vode odbojkaši vojvodine novorođenčad novosađani klinika za ginekologiju i akušerstvo