FOTO: Završena deveta Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund

FOTO: Završena deveta Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund

Završnim koncertom profesora i polaznika, deveta Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund, koja je počela 13. jula,uspešno je privedena kraju u subotu 20. jula, u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.

U radu ovogodišnje Akademije učestvovalo je više od 60 polaznika iz Novog Sada, Beograda, Subotice, Zrenjanina, Požarevca i Kraljeva, ali i iz inostranstva – Splita i Budimpešte, te devetoro iz Dortmunda.


Uoči završnog koncerta, obrativši se brojnoj publici, urednica muzičkog programa KCNS-a Vesna Kaćanski kazala je da se u proteklih nedelju dana puno toga lepog dogodilo: polaznici su mnogo učili i naučili o džezu, ali bilo je vremena i za druženja i razgledanje Novog Sada.

– Veoma je lepo što naša dva bratska grada Novi Sad i Dortmund i dalje podržavaju ovu našu aktivnost. Nedavno smo bili na prijemu u Gradskoj kući kod gospodina Dalibora Rožića, člana Gradskog veća zaduženog za kulturu, i tom prilikom je istaknuta potreba da se ta saradnja nastavi – rekla je Kaćanski.Saksofonista i profesor iz Dortmunda Uve Plat kazao je da će sledeće godine biti jubilarna 10. Letnja džez akademija i da se nada da će videti ovogodišnje talentovane i mlade polaznike i naredne godine.Završni koncert trajao je gotovo dva sata, a oduševljena novosadska publika izvođače je nagrađivala burnim aplauzom.


Foto:
M. Stojanac

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Spens sahrane novi sad sahrane opens 2019 Novo naselje isključenja struje novosadska policija policija bez struje opens distrikt novorođenčad raspored sahrana novi sad bez vode novosadsko porodilište havarija na vodovodu lisje servisne informacije novi sad betanija servisne informacije jkp lisje JKP Vodovod i kanalizacija bebe isključenje vode raspored sahrana i ispraćaja Elektrodistribucija Novi Sad horoskop štrand gradsko groblje almaško groblje elektrovojvodina