FOTO: Završena deveta Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund

FOTO: Završena deveta Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund

Završnim koncertom profesora i polaznika, deveta Letnja džez akademija Novi Sad – Dortmund, koja je počela 13. jula,uspešno je privedena kraju u subotu 20. jula, u klubu "Tribina mladih" Kulturnog centra Novog Sada.

U radu ovogodišnje Akademije učestvovalo je više od 60 polaznika iz Novog Sada, Beograda, Subotice, Zrenjanina, Požarevca i Kraljeva, ali i iz inostranstva – Splita i Budimpešte, te devetoro iz Dortmunda.


Uoči završnog koncerta, obrativši se brojnoj publici, urednica muzičkog programa KCNS-a Vesna Kaćanski kazala je da se u proteklih nedelju dana puno toga lepog dogodilo: polaznici su mnogo učili i naučili o džezu, ali bilo je vremena i za druženja i razgledanje Novog Sada.

– Veoma je lepo što naša dva bratska grada Novi Sad i Dortmund i dalje podržavaju ovu našu aktivnost. Nedavno smo bili na prijemu u Gradskoj kući kod gospodina Dalibora Rožića, člana Gradskog veća zaduženog za kulturu, i tom prilikom je istaknuta potreba da se ta saradnja nastavi – rekla je Kaćanski.Saksofonista i profesor iz Dortmunda Uve Plat kazao je da će sledeće godine biti jubilarna 10. Letnja džez akademija i da se nada da će videti ovogodišnje talentovane i mlade polaznike i naredne godine.Završni koncert trajao je gotovo dva sata, a oduševljena novosadska publika izvođače je nagrađivala burnim aplauzom.


Foto:
M. Stojanac

Oceni vest:
2
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan