FOTO: Završena izgradnja parkirališta na Trgu Komenskog

FOTO: Završena izgradnja parkirališta na Trgu Komenskog

Iz JKP "Parking servis" obaveštavaju građane da je danas u rad pušteno parkiralište na Trgu Komenskog u Novom Sadu.

Novoizgrađeni parking raspolaže sa 60 parking mesta, izgrađena je nova saobraćajnica, kao i trotoari, dok će se naplata parkiranja vršiti prema tarifi za plavu zonu.

 


Parkiralište su obišli Miloš Vučević, gradonačelnik Grada Novog Sada, Vladimir Stojković, član Gradskog veća zadužen za komunalne poslove i Stevan Lugonja, direktor JKP "Parking servis" Novi Sad, koji je istakao da to preduzeće uz veliku podršku Grada Novog Sada nastavlja poslove na izgradnji novih i sanaciji postojećih parkirališta u gradu.

– Pre nekoliko meseci dobili smo 100 novih parking mesta u Radničkoj ulici, oko dve stotine kod Štranda, i sanirali smo više parkirališta u raznim delovima grada. Raduje me činjenica da su radovi završeni pre predviđenog roka, za samo 40 dana, umesto 90 dana po ugovoru. Sada imamo jedan savremen prostor za parkiranje, a oni koji su ranije ovde parkirali, osetiće značajnu razliku – rekao je Lugonja i napomenuo da će na toj adresi biti postavljeni i novi držači za bicikle.


Gradonačelnik Vučević je, između ostalog, naglasio da je situacija u gradu i dalje epidemiološki nestabilna, apelovao na građane da se pridržavaju svih propisanih preventivnih mera i rekao da i ovaj obilazak novoizgrađenog parkirališta jeste jasan pokazatelj da grad i dalje živi i da mora da se radi.

– Smanjili smo broj svih javnih događaja, ali treba da pokažemo da grad funkcioniše i da se komunalne delatnosti odvijaju, da preduzeća rade. Moramo naučiti da živimo sa pandemijom i virusom koji će, očigledno, još neko izvesno vreme biti prisutan. Na nama je da budemo deo lanca jedinstvene odbrane našeg i opšteg zdravlja, a niko u svetu još nije našao bolji način od samoodgovornosti i discipline – rekao je Vučević, a prenosi njegov kabinet.  


Foto:
 JKP "Parking servis", www.novisad.rs

Oceni vest:
2
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • dagan

  pre 852 dana i 16 sati

  Ovo je sramota na šta liči.Pamtim ovaj parkić još od kraja 1959g.Jel ovo parkić ili parking ?Smesta ovaj trg da postane isključivo pešačka zona i povećati parkić.Parkić pun smeća,klupe razbacane.Skroz okružen parkingom.Uskoro objavljujem slike ovoga 1 juna 2021g

  Oceni komentar:
  1
  1
 • Dokle

  pre 852 dana i 10 sati

  A ljudi dokle ćemo to ponavljati?
  Nije bitno na šta liči, dokle će trajati, da li je lepo funkcionalno ili urbanistički.
  Bitno je da oni imaju radove i fakture, kako bi se nakrali na fin način.
  Stavljaće pešačke prelaze na nebo, imaće havarije cevi koje su juče postavili kao nove,
  stavljaće semafore u školska dvorišta - samo dok se može napisati faktura za to od javnog novca.
  I dok uspevaju vas da nateraju da redovno plaćate porez.
  A vi čekajte svojih 30 evra. Nemo' da si slučajno okrenuo glavu u drugom pravcu.

  Oceni komentar:
  0
  1