FOTO: Završeni "Dani Brazila" u Novom Sadu

FOTO: Završeni "Dani Brazila" u Novom Sadu

Centar Novog Sada večeras je na pola sata izgledao kao brazilska prestonica, a učesnici završne povorke "Dana Brazila" koji se od petka do večeras održavaju u Novom Sadu doneli su u grad ritam sambe.

Uprkos nešto hladnijem vremenu i kiši koja je danas posle podne padala u Novom Sadu najimpresivniji deo jednog od omiljenih festivala Novosađana ipak je održan.

Građani su u povorci koja se kretala od Trga Republike do Trga Slobode mogli videti plesačice obučene kao one u Riju i čuti zvuke perkusija, ali i upoznati se sa borilačkom veštinom kapuerom, u kojoj mnogi borbeni potezi izgledaju kao ples.

 

Bez sumnje najviše pažnje Novosađana privukle su plesačice obučene u autentične brazilske kostime, ali i kapueristi, među kojima su bili i najmlađi ljubitelji ove veštine.

 

Ipak, da bi doživljaj Brazila bio potpun, potrebno je uživati u sve tri veštine potekle iz ove Južnoameričke zemlje, a Novosađani su, sada već osmi put za redom uživali u pravoj karnevalskoj atmosferi.

Tokom tri dana trajanja festivala održane su brojne radionice koje su vodili perkusionisti, instruktori kapuere i sambe iz Evrope, ali i Brazila. Gosti Novog Sada došli su iz Rusije, Italije, Austrije, Danske, Mađarske, Hrvatske, Sloveni i naravno Brazila.

 

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan