FOTO: Završeno parterno uređenje Trga republike, o klupi ni reči

FOTO: Završeno parterno uređenje Trga republike, o klupi ni reči

Danas su završeni radovi koji su početkom marta ove godine počeli na Trgu Republike. Dejan Mandić direktor Zavoda za izgradnju grada i Vladimir Stojković član gradskog veća održali su povodom toga konferenciju za novinare na ovom trgu…

Prema rečima prvog čoveka ZIG-a urađeno je kompletno parterno uređenje trga, ali i ulica Tanurdžićeve i Miloša Bajića gde je rekonstruisana kompletna saobraćajnica, atmosferska kanalizacija i deo vodovodne instalacije.

 

 

- Kompletna investicija koštala je 189 miliona dinara. Radove putem javne nabavke dobio je Put Invest koji je u roku od 235 dana ispunio svoje obaveze. Rekonstrukcija je zahvatila i deo ulice Žarka Vasiljevića koja ide od Miloša Bajića do Dunavske. Vratili smo staru valjanu klinker opeku u delu kod Riblje pijace kako bi vratili nekadašnji izgled ovog kraja. Gradsko zelenilo trenutno radi ozelenjavanje trga – rekao je Mandić.

 

 

Vladimir Stojković član gradskog veća rekao je da je grad zatekao važeću projektnu dokumentaciju i da su razmišljali da li da rade u dve faze kako je bilo predviđeno, što bi značilo izgradnju  podzemne garaže a zatim uređenje trga. Međutim odlučili su da ruglo koje se ovde nalazilo treba da pretvore u predivan trg. Stojković je pozvao Novosađane da dođu na ovo mesto i da ono postane mesto za okupljanje.

 

 

NAJSKUPLJA KLUPA U ISTORIJI: Najveća kontraverza oko renoviranja Trga Republike i dalje je bez zvaničnog odgovora. Podsetimo, nova klupa postavljena na Trgu republike, osim što je savremenog dizajna po ugledu na evropske trgove, ima i više nego dobru, evropsku cenu, jer prema navodima medija košta 10.000 evra.Kako je “Blicu” rekao izvor iz Zavoda za izgradnju grada (ZIG) najskuplja klupa u istoriji našeg grada napravljena je sa čeličnim nosačima, naslonom od jasena, dužine je 15 metara, a košta 1.200.000 dinara.

Međutim iz ZIG-a su objasnili da tačnu cenu klupe ne mogu da saopšte, a razlog je taj što je kroz postupak nabavke izabrano preduzeće ponudilo predračun svih radova na parternom uređenju. Kako su naveli, predviđeno je da se postavi jedna skulpturalna klupa, koja će po izgledu biti jedinstvena i savremenog dizajna. Nova klupa dobijena je spajanjem 14 segmenata kako bi se dobio talasasti oblik u dužini od 15 metara.

Odgovor nije medijima dao ni izvođač radova na Trgu republike. U DOO „Put-invest PZP” iz Bačkog Petrovca, su nam reklili da u preduzeću nemaju osobu za medije, zbog čega ne daju izjave, te da se obratimo ZIG-u.

Oceni vest:
0
2

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Граде,

  pre 2232 dana i 9 sati

  Неко те добро краде... За хармонику 10.000 е даде!

  Oceni komentar:
  0
  2