FOTO: "Zelene brigade" čistile Liman 2, odneto 30 džakova smeća

FOTO: "Zelene brigade" čistile Liman 2, odneto 30 džakova smeća

"Zelene brigade" nastavile su danas akciju za lepšu i čistiju Srbiju pod parolom "Ne moraš voleti politiku. Voli svoj kraj."

Više od 20 članova "Zelenih brigada", uz veliku podršku građana koji su se priključili akciji, u novosadskom naselju Liman 2, sakupilo je i uklonilo više od 30 džakova smeća, pikavaca, limenki, staklenih i plastičnih flaša i papirnog otpada.


Kako se navodi u saopštenju Zelene stranke, posebno ih je obradovalo što su se i sugrađani, koji su slučajno naišli baš u vreme naše akcije, priključili čišćenju svog kvarta.

Naš osnovni cilj, pored čišćenja, jeste upravo podsticaj svima da učine ono što mogu kako bi svoju okolinu učinili čistom. Samo u jednom kvartu, samo na jednom dečijem igralištu, sakupljena je velika količina otpada. Za svaku osudu je svako ko baci i najmanji papirić, jedan pikavac, jednu kesu, ali posebno osuđujemo one koji bacaju staklenu ambalažu na dečijem igralištu. Dečije igralište, puno sitnih i krupnijih komada razbijenog stakla nije samo ruglo grada, nego i ozbiljna opasnost za svako dete koje se nađe na tom mestu – kažu organizatori akcije.


Na svakom koraku vidljiv je nemar građana prema životnoj sredini. Stiče se utisak da sve što koriste bacaju gde stignu. Apelujemo na nadležne službe da obiđu gradske kvartove, a posebno dečija igrališta, i da na svakom postave kante za smeće. Na ovom igralištu koje smo danas očistili ne postoji ni jedna jedina kanta. Iako za ovakvo ponašanje aljkavih pojedinaca nema opravdanja, možda bi ipak bilo manje smeća ukoliko bi oni koji tu provode vreme imali kantu u koju mogu da bace ono što sada, nažalost, bacaju gde stignu – naglasila je Branislava Jeftić, zamenica predsednika Zelene stranke, jedna od koordinatora današnje akcije "Zelenih brigada". 

Pogledajte kako je izgledao jedan limanski kutak pre, za vreme i nakon čišćenja:


Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan