FOTO: "Zelene brigade" ove nedelje čistile Liman 2

FOTO: "Zelene brigade" ove nedelje čistile Liman 2

Već drugu sedmicu zaredom Zelene brigade čiste smeće sa javnih površina. Nakon Novog Sada akcija je proširena na Beograd, a narednog vikenda biće uključeni i drugi gradovi.

Akcija Zelenih brigada po drugi put je održana u Novom Sadu. Ove nedelje više od 20 volontera i članova Zelenih brigada uklanjalo je smeće s javnih prostora u novosadskom kvartu Liman 2, između ulica Narodnog fronta, Dragiše Brašovana i Fruškogorske. Čišćenju se pridružio i jedan broj Novosađana. Očišćena je i okolina Osnovne škole "Jovan Popović", kao i prostor oko vrtića "Kalimero". U akciji je sakupljeno dvadesetak džakova smeća.


- Moramo priznati da su građani ovog dela grada prilično savesni u očuvanju životne sredine. Naročito bismo pohvalili vlasnike kućnih ljubimaca, koji, kako se pokazalo, vode računa o higijeni javnih površina – rekao je Slobodan Cvetković, predsednik novosadskog odbora Zelene stranke.

 


Zelene brigade u Beogradu nalazile čitave džakove smeća bačene u žbunje

U beogradskom kvartu Zvezdara Zelene brigade koje je oformila Zelena stranka sakupile su 80 džakova smeća razbacanog po dečjim igralištima i zelenim površinama između zgrada.   

Akciji Zelenih brigada priključilo se i desetak Beograđana.

- Mi u Zelenoj stranci uvereni smo da Srbija može postati bolje mesto za život ako svako od nas uloži minimum napora i uradi ono što može. Mi propovedamo ono što radimo. I radimo ono što propovedamo. Ako ne možemo preko noći postati ekonomska velesila i uređeno demokratsko društvo, s platom od preko hiljadu evra, možemo očistiti smeće koje ostavljamo za sobom. Da bi nam igrališta i dvorišta bila čista ne treba da uđemo u Evropsku uniju. Zelene brigade će svakog vikenda čistiti gradove Srbije, verujući da će nam se u tome masovno pridružiti građani koji žele bolju budućnost za svoju decu i unuke – rekao je Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik.
 


Najviše je bilo papirnog otpada, plastike, opušaka, stakla, ali i odbačene garderobe. Posebno je zabrinjavajuć podatak da su pronalaženi celi džakovi smeća bačeni u čemprese.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vlada

  pre 1504 dana i 11 sati

  Molim vas da decu ne oblacite u stranacke boje i uniforme. Ako to ponovite prijavicu vas.

  Oceni komentar:
  1
  0