FOTO: "Zelene brigade" ove nedelje čistile Liman 2

FOTO: "Zelene brigade" ove nedelje čistile Liman 2

Već drugu sedmicu zaredom Zelene brigade čiste smeće sa javnih površina. Nakon Novog Sada akcija je proširena na Beograd, a narednog vikenda biće uključeni i drugi gradovi.

Akcija Zelenih brigada po drugi put je održana u Novom Sadu. Ove nedelje više od 20 volontera i članova Zelenih brigada uklanjalo je smeće s javnih prostora u novosadskom kvartu Liman 2, između ulica Narodnog fronta, Dragiše Brašovana i Fruškogorske. Čišćenju se pridružio i jedan broj Novosađana. Očišćena je i okolina Osnovne škole "Jovan Popović", kao i prostor oko vrtića "Kalimero". U akciji je sakupljeno dvadesetak džakova smeća.


- Moramo priznati da su građani ovog dela grada prilično savesni u očuvanju životne sredine. Naročito bismo pohvalili vlasnike kućnih ljubimaca, koji, kako se pokazalo, vode računa o higijeni javnih površina – rekao je Slobodan Cvetković, predsednik novosadskog odbora Zelene stranke.

 


Zelene brigade u Beogradu nalazile čitave džakove smeća bačene u žbunje

U beogradskom kvartu Zvezdara Zelene brigade koje je oformila Zelena stranka sakupile su 80 džakova smeća razbacanog po dečjim igralištima i zelenim površinama između zgrada.   

Akciji Zelenih brigada priključilo se i desetak Beograđana.

- Mi u Zelenoj stranci uvereni smo da Srbija može postati bolje mesto za život ako svako od nas uloži minimum napora i uradi ono što može. Mi propovedamo ono što radimo. I radimo ono što propovedamo. Ako ne možemo preko noći postati ekonomska velesila i uređeno demokratsko društvo, s platom od preko hiljadu evra, možemo očistiti smeće koje ostavljamo za sobom. Da bi nam igrališta i dvorišta bila čista ne treba da uđemo u Evropsku uniju. Zelene brigade će svakog vikenda čistiti gradove Srbije, verujući da će nam se u tome masovno pridružiti građani koji žele bolju budućnost za svoju decu i unuke – rekao je Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik.
 


Najviše je bilo papirnog otpada, plastike, opušaka, stakla, ali i odbačene garderobe. Posebno je zabrinjavajuć podatak da su pronalaženi celi džakovi smeća bačeni u čemprese.

Oceni vest:
5
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Vlada

  pre 188 dana i 14 sati

  Molim vas da decu ne oblacite u stranacke boje i uniforme. Ako to ponovite prijavicu vas.

  Oceni komentar:
  1
  0
porodilište almaško groblje dunav jkp lisje gradsko groblje betanija raspored sahrana novi sad EPS RHMZ horoskopski znaci bez vode novosadsko porodilište elektrovojvodina radosne vesti raspored sahrana i ispraćaja telep servisne informacije servisne informacije novi sad sahrane havarija na vodovodu gradonačelnik Miloš Vučević jkp novosadska toplana isključenja struje bebe Novosadska toplana novorođenčad horoskop bez struje Miloš Vučević matična knjiga rođenih