FOTO: "Zelenilo" završilo tri projekta na sremskoj strani Grada

FOTO: "Zelenilo" završilo tri projekta na sremskoj strani Grada

Javno komunalno preduzeće "Gradsko zelenilo" privelo je ovih dana kraju radove na tri projekta na sremskoj strani grada. Projekte je finansirala Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

Kako navode iz ovog javnog gradskog preduzeća, u ulici Patrijarha Rajačića u Petrovaradinu tokom pripremnih radova orezano je 85 stabala i povađeni su stari panjevi. Ovu ulicu od sad krasi i 128 novih stabala lišćara, a od vrsta najviše su zastupljeni platan, divlji kesten, bagrem i brest. Od ovog broja 16 sadnica posađeno je u polipropilenske cevi, kako bi se zaštitile podzemne instalacije od korenovog sistema.


U Sremskoj Kamenici, u ulici Zmajevac, uklonjena je velika divlja deponija koja se nalazila u blizini osnovne škole i vrtića. Potom je nasut humus u sloju od 15 centimetara i posađeno 30 stabala lišćara – po 15 koprivića i lipa. Ulica Zmajevac bogatija je i za 600 sadnica ukrasnog šiblja.


Radnici "Gradskog zelenila" juče su okončali višemesečne radove u Kameničkom parku. Postavljeni su novi izletnički kompleti (stolovi i klupe) proizvedeni u stolarskoj radionici našeg preduzeća, kao i nove korpe za smeće. Obeležen je najstariji panj u parku koji je star bezmalo dva i po veka i nalazi se u blizini jezera. Iskrčena je velika količina samoniklog rastinja i uklonjeno smeće, a uređeno je i nekoliko mini zelenih celina – poručuje se u saopštenju.

Oceni vest:
3
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan