FOTO: Zlatni i srebrni novosadski košarkaši na prijemu u Gradskoj kući

FOTO: Zlatni i srebrni novosadski košarkaši na prijemu u Gradskoj kući

Osvetlali nam obraz na takmičenju u Austriji.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je u Gradskoj kući novosadske košarkaše koji su osvojili zlato i srebro na nedavno održanom takmičenju u Austriji. Na Svetskoj olimpijadi za mlade "United World Games 2017" u Klagenfurtu, na kojem su učestvovale i dve košarkaške selekcije grada Novog Sada, u kategoriji U16 dečaci i U16 devojčice osvojeno je prvo mesto za dečake i drugo mesto za devojčice.

- Čestitam vam na velikom uspehu koji ste postigli u Austriji i još jednom učinili Novi Sad ponosnim. Znajte da kada pobedite, ne činite ponosnim samo svoj tim i trenere, roditelje, prijatelje, već i vaš grad. Kada odete u inostranstvo i vratite se kao najbolji od svih, vi takođe dajete primer svojim vršnjacima i mlađima od sebe kako se postiže uspeh. Vi sa ovim zlatom i srebrom dokazujete da imate hrabrost, energiju i da ste timski igrači, a da iako ste tako mladi, posedujete vrhunski profesionalizam. Vi ste dokaz da veliki uspeh dolazi uz velika lična odricanja i angažman. Želim vam svu sreću i da nastavite da idete ka najvišim ciljevima u sportu. A vašim trenerima želim sve najbolje u karijeri i da nastave ovako savesno i profesionalno da rade, jer su rezultati njihovog rada veoma vidljivi i uvek ćemo kao Grad biti tu da pomognemo – rekao je Ognjen Cvjetićanin obraćajući se članovima Gradske košarkaške selekcije Novog Sada.

Podršku Košarkaškom savezu Novi Sad za to takmičenje pružili su Grad Novi Sad, Košarkaški savez Vojvodine i Košarkaški savez Srbije. Košarkaški savez Novi Sad, na čelu sa predsednikom Zlatkom Bolićem, već treću godinu za redom učestvuje na ovom takmičenju sa svojim gradskim selekcijama i jedini je predstavnik iz Srbije.

- Pored uspeha u Klagenfurtu, gde smo uzeli zlatnu i srebrnu medalju na takmičenju na kojem je učestvovalo preko 9000 takmičara iz celog sveta u najpopularnijim sportovima, ova deca već nekoliko godina nižu značajne uspehe. Naši juniori su u sezoni 2016/17. osvojili prvo mesto u Regionalnoj ligi sa Pečujem, Tuzlom, Beogradom, Temišvarom, Osijekom i Suboticom, dok su devojčice uzele drugo mesto. Takođe, na međunarodnom turniru u Lublinu naši kadeti su osvojili prvo mesto. Očigledno je da kontinuiran i kvalitetan rad donosi rezultat i zato želim da se zahvalim Gradskoj upravi za sport i omladinu koja to prepoznaje, koja nas maksimalno podržava i koja nam omogućava da sve ovo postižemo. Veliku zahvalnost dugujemo i našim matičnim organizacijama, Košarkaškom savezu Vojvodine i Košarkaškom savezu Srbije, koje nam pružaju maksimalnu podršku – rekao je Zlatko Bolić.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

elektrovojvodina novorođenčad raspored sahrana novi sad raspored sahrana i ispraćaja sremski karlovci JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević NURDOR Isključenje struje horoskopski znaci Republički hidrometeorološki zavod Vreme u Novom Sadu Elektrodistribucija Novi Sad Futog crna hronika bebe sahrane novi sad dnevni horoskop horoskop novosađani novosadsko porodilište servisne informacije bez vode betanija RHMZ jkp lisje isključenje vode servisne informacije novi sad klinika za ginekologiju i akušerstvo