Fotografije 280 najboljih učenika na bilbordima u Novom Sadu

Fotografije 280 najboljih učenika na bilbordima u Novom Sadu

U okviru projekta "Učim+Znam=Vredim" koje realizuje Udruženje za promociju društvene odgovornosti, počelo je postavljanje fotografija najboljih novosadskih učenika koji su u protekloj školskoj godini ostvarili najznačajnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti.

U Novom Sadu će biti istaknuto 40 reklamnih panoa s licima 280 đaka, što je najveći broj učenica i učenika promovisanih u okviru projekta od njegovog početka 2015. godine.

U naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biće postavljeni u opštinama Sremski Кarlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin.

Кada bude završeno postavljanje svih bilborda u sedam lokalnih samouprava biće predstavljeno gotovo 370 đaka, što je za 120 učenica i učenika više nego prethodne godine koja je bila najuspešnija od pokretanja projekta.

Najviše priznanja stiglo je iz oblasti programiranja i računarstva, mnogo nagrada takođe su doneli učenici muzičkih škola, a novosadski đaci bili su uspešni i u takmičenjima iz fizike i srpskog jezika i jezičke kulture. Osim ovih, nagrade su stizale i sa takmičenja iz oblasti istorije, engleskog jezika, hemije, matematike i drugih naučnih oblasti.


Programiranje je oblast gde su naši đaci postigli izuzetne rezultate i na međunarodnom nivou, pa će na bilbordima biti predstavljeni i svetski vicešampion u programiranju i osvajač trećeg mesta na svetskoj smotri najboljih informatičara. Ova godina posebno će biti u znaku horova i učenika muzičkih škola koji su prva mesta osvajali na najprestižnijim domaćim i međunarodnim takmičenjima, a samo u Novom Sadu biće predstavljeno četiri hora i jedan orkestar koji su u svojim kategorijama bez premca u našoj državi – navodi se u saopštenju organizatora akcije.

Tim povodom u utorak, 29. oktobra, s početkom u 10 časova ispred bilborda kod Dino parka na Bulevaru cara Lazara biće održana konferencija za novinare na kojoj će govoriti Aleksandar Savanović, predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti, Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS-a i pojedini učesnici ovogodišnje kampanje koji će biti predstavljena na bilbordima u Novom Sadu.

Oceni vest:
11
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Marija

    pre 1634 dana i 52 minuta

    To je nasa jedina dika i ponos

    Oceni komentar:
    0
    6