Fotoreporteri: Policija nas je maltretirala na derbiju u Novom Sadu

Fotoreporteri: Policija nas je maltretirala na derbiju u Novom Sadu

Fotoreporteri više medija pretrpeli su na sinoćnjoj fudbalskoj utakmici Vojvodina - Crvena zvezda u Novom Sadu teške uvrede i nasilno verbalno ponašanje policajaca, koji su obezbeđivali utakmicu.

Fotoreporter agencije Beta Dragan Gojić, Blica Nenad Mihajlović i Tanjuga Jaroslav Pap, na utakmici su bili službeno na novinarskom zadatku, ali su ih policajci od početka događaja u više navrata maltretirali.

Prema navodima fotoreportera, policajci su ih psovali, ograničavali im kretanje i svađali se sa njima, kako kažu "bez povoda i razloga".

Mihajlović iz Blica je za Betu objasnio da se on se sve vreme ponašao onako kako mu je policija govorila, ali je do verbalnog okršaja došlo kada je taj fotoreporter želeo da prođe na konferenciju za novinare, a policija mu je to zabranila iako je prethodno pustila više civila da prođu kroz sporni prolaz.

Mihajloviću su iz nepoznatog razloga rekli "da će kroz prolaz pustiti sve, samo da on nikada neće moći tuda da prođe" i poslali ga obilaznim putem do prostorija u kojima se održavala konferencija za novinare nakon utakmice.

- Tokom rasprave su bili neverovatno neprijatni i izgovorili su mnogo ružnih reči - dodao je on.

I fotoreporter Dragan Gojić je posvedočio da su policajci bili veoma neprijatni, te da takvo represivno ponašanje "nije dopustivo kada se radi o novinarskom poslu".

Oceni vest:
2
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan