Fruška gora spremna za prvomajske izletnike

Fruška gora spremna za prvomajske izletnike

Preduzeće Nacionaloni park "Fruška gora" saopštilo je danas da se tokom prvomajskih praznika očekuje dolazak više od 300.000 izletnika na tu planinu i da je sve spremno za njihov boravak u prirodi.

Kako se navodi u saopštenju Nacionalnog parka, uređeno je više od 50 izletničkih lokaliteta, a u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine izvršen je tretman suzbijanja krpelja.

U saopštenju se dodaje da je u saradnji s nadležnim policijskim stanicama sa područja Fruške gore obezbeđena "maksimalna bezbednost posetilaca i nesmetano odvijanje saobraćaja".

Preduzeće je pozvalo sve posetioce da vode računa o svojoj bezbednosti i da se pridržavaju osnovnih pravila boravka u prirodi, prenosi "Blic".

Kako se navodi u saopštenju, za praznik su obezbeđene i vreće za prikupljanje smeća i kontejneri za njihovo odlaganje.

Dodaje se i da je moguće ložiti vatru na teritoriji Nacionalnog parka, ali samo na mestima koja su za to označena, a pripremljena su i drva koja će se nalaziti pored ognjišta.

- Od izuzetne važnosti je da se vatra nakon upotrebe obavezno ugasi – navelo je to preduzeće.

U saopštenju se dodaje da nije dozvoljen ulazak, niti bilo kakva aktivnost u područjima prvog stepena zaštite koja su posebno obeležena.

Tokom praznika vršiće se i objedinjena naplata za ulazak u zaštićeno područje, loženje vatre i parkiranje vozila u iznosu od 150 dinara po vozilu za celodnevnu posetu Nacionalnom parku.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan