Fruške Terme doniraju nacionalnom parku sredstva za nabavku i sadnju 15.000 stabala hrasta

Fruške Terme doniraju nacionalnom parku sredstva za nabavku i sadnju 15.000 stabala hrasta

Promont group d.o.o. i rizort Fruške terme saopštavaju, sa velikim zadovoljstvom, da su danas potpisali donaciju Nacionalnom parku Fruška Gora koja će omogućiti nabavku i sadnju 15.000 stabala hrasta lužnjaka.

Ističu da je ova inicijativa deo njihove posvećenosti očuvanju prirode i podrške ekološkim projektima od nacionalnog značaja.

Donacija koju smo potpisali danas predstavlja konkretan korak ka unapređenju biodiverziteta Nacionalnog parka Fruška Gora. Hrast lužnjak je autohtona vrsta drveća koja ima ključnu ulogu u očuvanju ekosistema, jer doprinosi stabilnosti tla, podržava raznolikost flore i faune i čini vitalnu komponentu prirodne ravnoteže – poručuju iz Fruških termi.

Osim ekoloških koristi, ova donacija ima i dugoročne pozitivne efekte na lokalnu zajednicu i turističku privredu. Nacionalni park Fruška Gora je dragoceni resurs koji privlači veliki broj posetilaca svake godine, doprinoseći ekonomskom razvoju regiona. 

Kroz sadnju 15.000 stabala hrasta lužnjaka mi, ne samo što doprinosimo očuvanju prirodnih lepota ovog područja, već i osiguravamo da će buduće generacije moći da uživaju u njegovim blagodetima – navode.


Kompanija Promont group i rizort Fruške terme ističu da su ponosni što mogu da podrže Nacionalni park Fruška Gora u ostvarivanju njihovih ciljeva očuvanja prirode i da veruju da je saradnja između privatnog sektora i organizacija za zaštitu životne sredine ključna za postizanje održivog razvoja i zaštite prirodnih resursa.

Ističu da pored svih primenjenih mera u skladu sa održivim razvojem koje su već aktivne u njihovoj kompaniji (solari, e-bike, e-vozila, geotermalna energija, reciklaža...), ovo je još jedan korak u dugoročnom angažovanju za zdraviju životnu sredinu.

Kroz kontinuirane napore i saradnju sa relevantnim partnerima, nadamo se da ćemo doprineti stvaranju bolje i zdravije životne sredine za sve nas. Za lepu i zelenu Frušku Goru – zaključuju iz kompanije.

Oceni vest:
15
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Naše rođeno u rukama...

  pre 62 dana i 11 sati

  Kažu Terme, valjalo bi da nešto i ostane od Fruške Gore.
  Nema Fruškoj sreće, dok ne stignu Italijani.

  Oceni komentar:
  2
  11
 • Cane

  pre 62 dana i 1 sat

  Trebali su ih i zasaditi, 15.000 sadnica je malo više od 20000 evra, a oni posekli pola Fruške Gore da bi Bajatović imao malo crveniju glavu

  Oceni komentar:
  1
  15
 • Neko tamo

  pre 61 dan i 21 sat

  Jako mi je zao Fruske Gore. Malo je 15.000 sadnica koliko su samo posekli I unakazili Frusku Goru. I dalje planiraju da seku šume Fruške Gore za novu izgradnju I tako sve dok ne bude jednog dana nijednog stabla.

  Oceni komentar:
  1
  15
 • A šta kažete, dobra neka partija na vlasti?

  pre 61 dan i 19 sati

  E, a zamislite šta bi tek bilo da Fruška Gora nije Nacionalni Park?
  Ako sada ovako seku, vuku i harače, kad jeste NP.
  Ali, moguće je i to. Sastane se skupština, dignu 250 papaka, sve legalno i proglase Frušku investiciono stambenom zonom.
  I udri do zore - njihova je cela Srbija!

  Oceni komentar:
  2
  0
 • Kralj Nikola

  pre 61 dan i 17 sati

  Pola od onog sto su posekli sad samo da sacekamo 200 godina da narastu i eto nas...

  Oceni komentar:
  1
  10