Fruškogorski koridor će se graditi od kineskog kredita?

Fruškogorski koridor će se graditi od kineskog kredita?

Partneri iz Kine su spremni da pomognu, ali i da izvedu radove na izgradnji puta Novi Sad - Ruma, obilaznicu i put do tunela kroz Frušku goru.

Prema rečima predsednika Društva za ekonomsko-trgovinsku saradnju i prijateljstvo Srbije s NR Kinom Brane Cvetinovića, partneri iz Kine su razgovarali sa predstavnicima Grada Novog Sada o različitim oblicima saradnje.

Oni su, navodi se, spremni da obezbede povoljne uslove finansiranja (kredit na 20 godina, grejs period od pet godina i kamata od dva odsto), ali i da izvedu radove na izgradnji puta Novi Sad - Ruma, obilaznici oko Novog Sada s uključenjem na autoput i tunela kroz Frušku goru.

Ovo je rečeno prilikom posete privrednika iz Kine 83. Poljoprivrednom sajmu, a koji su se predstavili u okviru izložbe "Premium brends from China".

Podsetimo, gradnja autoputa Novi Sad - Ruma - Šabac počeće 2017. godine, a trenutno se završava potrebna dokumentacija.

Planirano je da se u drugoj fazi izgradi i deo autoputa od Šapca do Loznice.

Fruškogorski koridor će povezati Koridor 10 i Koridor 4 i stvoriti najkraću vezu između Bosne i Rumunije. Najvažniji značaj koridora Novi Sad - Ruma sa tunelom je taj što će se konačno rešiti ogroman problem prolazaka teretnjaka preko Fruške gore i kroz Irig, kuda prolazi najprometnija saobraćajnica u Srbiji sa dnevnim prosekom prolazaka od 10.000 do 12.000 vozila.

Oceni vest:
7
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Spomenka

  pre 1188 dana i 9 sati

  Podržavam ideju za obilaznicu puta Novi Sad - Ruma, jer ima šanse da sačuvamo našu lepu Frušku Goru

  Oceni komentar:
  0
  5
horoskopski znaci telep gradonačelnik Miloš Vučević matična knjiga rođenih vremenska prognoza novi sad elektrovojvodina raspored sahrana i ispraćaja EPS novorođenčad RHMZ betanija jkp novosadska toplana almaško groblje raspored sahrana novi sad radosne vesti porodilište dunav jkp lisje servisne informacije gradsko groblje Miloš Vučević bez struje servisne informacije novi sad isključenja struje sahrane horoskop bez vode novosadsko porodilište bebe havarija na vodovodu