Fruškogorski maraton startuje 7. maja na Popovici

Fruškogorski maraton startuje 7. maja na Popovici

Fruškogorski maraton, 45. po redu, održaće se u subotu i nedelju, 7. i 8. maja, najavljeno je na današnjoj sednici Organizacionog odbora Fruškogorskog maratona, kojim je predsedavala predsednica Skupštine Grada Novog Sada i predsednica Organizacionog odbora 45. Fruškogorskog maratona MSc Jelena Marinković Radomirović.

Start maratona je zakazan za 9 časova na Popovici, a očekuje se nekoliko hiljada učesnika, među kojima veliki broj dece i mladih.

Predsednica novosadske Skupštine MSc Jelena Marinković Radomirović istakla je da je Fruškogorski maraton tradicionalna manifestacija, jedna od najstarijih u Evropi tog tipa. Ona je dodala da je u zajedničkom interesu svih ustanova, preduzeća i institucija, koja učestvuju i pomažu u organizaciji maratona, da sve prođe u najboljem redu.

Fruškogorski maraton promoviše zdrav život i rekreaciju, ima sportski karakter, ali i zdrav odnos prema životnoj sredini. Pozivam Novosađanke i Novosađane da učestvuju na ovoj tradicionalnoj manifestaciji, kao i da ostavimo našu planinu čistu i očuvanu – poručila je Marinković Radomirović.

Na ovogodišnjem Fruškogorskom maratonu učesnicima će biti na raspolaganju 19 staza, od kojih su pet takmičarske, sertifikovane od strane Međunarodne asocijacije trejl trčanja i kvalifikacione su za trku na Mon Blanu. Ostalih 14 staza su rekreativnog karaktera i cilj im je promocija zdravog života, očuvanje prirode, kao i promocija kulturnog i istorijskog nasleđa.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan