Futog dobija bulevar, samo budite strpljivi 280 dana!

Futog dobija bulevar, samo budite strpljivi 280 dana!

Danas su počeli radovi na izgradnji saobraćajnih površina u Ulici cara Lazara u Futogu. U toj ulici izvode se radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa odvodnjavanjem, kao i radovi na rekonstrukciji vodovoda.

 

 

S obzirom na to da predstavlja glavnu saobraćajnicu u Futogu i da se u njoj nalaze svi bitniji sadržaji Ulica cara Lazara saobraćajno je veoma opterećena, sa velikom koncentracijom vozila, pešaka i biciklista na istoj površini, odnosno na kolovozu.

- U narednih 280 dana ćemo zamoliti žitelje Futoga, pre svega one koji žive u Ulici cara Lazara, da imaju strpljenja, jer će Grad Novi Sad i Zavod za izgradnju grada zajedno sa Elektrodistribucijom Novi Sad izvesti potpunu rekonstrukciju ove ključne ulice u Futogu. Očekujem da nakon tog roka Futog dobije pravi bulevar u punom kapacitetu. Zameniće se trotoari, kolovoz, mesta za autobuska stajališta, radiće se atmosferska kanalizacija, zamena vodovoda, a biće urađena i potpuno nova javna rasveta. Ovo je velika investicija u jednom prigradskom naselju na koju smo veoma ponosni, a njena vrednost bez PDV-a je oko 180 miliona dinara - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević, koji je danas obišao radove sa v. d. direktorom JP „Zavod za izgradnju grada“ Dejanom Mandićem.

 

 

Zbog neujednačenosti regulacije duž trase, projektnim rešenjem ova saobraćajnica podeljena je na nekoliko deonica. U skladu sa tim, ali i usled specifičnosti i obima radova na nadzemnoj i podzemnoj infrastrukturi, radovi će se obavljati parcijalno kako bi se što manje remetilo funkcionisanje stanovništva u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

 

 

Mandić rekao je da se ugovoreni radovi odnose na deonicu od Fruškogorske do Partizanske ulice u dužini od 1.150 metara.

 

 

- U okviru ove deonice radovi će se izvoditi fazno. Prva faza obuhvata potez od Pionirske do Partizanske ulice u dužini od oko 500 metara, dok će se druga faza, od Pionirske do Fruškogorske, izvoditi sledeće godine. Na kompletnoj deonici planirana je izgradnja kolovoza širine šest metara, obostranog parkinga i pešačkih staza širine 1,6 metara, kao i dva para niša za autobuska stajališta. Sem toga, rešiće se i problem odvođenja površinskih voda zacevljenim sistemom čija trasa će ići sredinom kolovoza, a obaviće se i radovi na kabliranju, tj. postavljanju podzemnih elektro - instalacija, na osnovu posebnog ugovora sa „Elektrovojvodinom“ o zajedničkom ulaganju – istakao je Mandić.

Oceni vest:
1
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • zeljko stojakovic

  pre 1338 dana i 23 sata

  https://youtu.be/Sa-0TpJ9V4Y
  Gradi se bulevar... Rekonstruise ulica kojoj nista nefali a za prosecanje ulice Marka Jelesica od 200 metara nema para vec 17 godina iako je sve u pomenutoj ulici legalno izgradjeno!

  Oceni komentar:
  0
  5
JKP Vodovod i kanalizacija novosadsko porodilište sahrana RHMZ horoskop jkp lisje klinika za ginekologiju i akušerstvo servisne informacije novi sad elektrovojvodina matičar novi sad raspored sahrana novi sad bebe isključenje vode bez struje isključenja struje sahrane vremenska prognoza Vreme u Novom Sadu horoskopski znaci servisne informacije novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja gradsko groblje gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević Republički hidrometeorološki zavod Elektrodistribucija Novi Sad betanija bez vode Isključenje struje novosađani