Futog dobija dva zatvorena bazena do kraja 2023. godine

Futog dobija dva zatvorena bazena do kraja 2023. godine

Izgradnja sportskog kompleksa u Futogu zvanično je počela danas.

Sadržaj sportskog kompleksa u Futogu činiće zatvoreni olimpijski bazen 50x25m, zatvoreni mali (dečiji) bazen 25x7m, dva košarkaška, dva odbojkaška, dva teniska terena, dečija igrališta i teretane na otvorenom, kao i prateća saobraćajna i komunalna infrastruktura.

Objekat zatvorenog bazena je pravougaonog oblika, dimenzija 78x45m, visine 18 metara, biće natkriven drvenom krovnom konstrukcijom lučnog oblika. Spratnost objekta je P+1, ukupne bruto površine 5.065 kvadratnih metara.

Površina prizemlja iznosi 3.578 metara kvadratnih. U prizemlju objekta nalaziće se olimpijski bazen, dečiji bazen, svlačionice, koridor za publiku, ulaz za sportiste, kafe bar i ostali prateći sadržaji. Na prvom spratu biće smešteni kancelarijski prostor, garderoba, fitnes, teretana, kafe bar i prateći sadžraji, a na prostoru uz južnu fasadu objekta u dužini olimpijskog bazena biće postavljene tribine za gledaoce.

Tokom posete gradilištu, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je izjavio da se radi o trenutno najvećoj investiciji koja se finansira iz budžeta grada, vrednoj milijardu i 750 miliona dinara. Takođe, rečeno je da će kompleks biti izgrađen do novembra 2023. godine, a novina je što će na jednoj strani zatvorenog bazena moći će da se otvori krov i leti će biti prijatnije korišćenje istog.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • jedno pričam drugo radim...

  pre 257 dana i 17 sati

  Sad pred izbore, biće i vesti da ja planiran kosmodrom, nema sumnje.

  Oceni komentar:
  0
  4
 • Vasilije

  pre 256 dana i 23 sata

  Sns svojim glasačima ...

  Oceni komentar:
  0
  2