FUTOG: Održan godišnji koncert KUD-a novosadskih penzionera

FUTOG: Održan godišnji koncert KUD-a novosadskih penzionera

Godišnji koncert kulturno-umetničkog društva Udruženja penzionera Grada Novog Sada održan je u ponedeljak u Кulturnom centru "Mladost" u Futogu, javljaju iz Kabineta gradonačelnika.

Kulturno-umetničko društvo Udruženja penzionera Grada Novog Sada osnovano je sa ciljem da okupi talentovane penzionere i pruži im mogućnost da te talente pokažu, dalje razvijaju i usavršavaju u okviru sekcija КUD-a, a postoje muzička, literarna, likovna i dramska sekcija.

Kako javljaju iz Gradske kuće, godišnjem koncertu prisustvovao je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

- Veoma nam je drago što Udruženje penzionera kroz različite sekcije omogućava svojim članovima da izraze svoje talente i da aktivno učestvuju u kulturnom životu. Кultura i umetnost ne poznaju granice, i u mnogome doprinose kvalitetu života. Delatnost ovog КUD-a je dokaz da se u Novom Sadu kulturne aktivnosti praktikuju među svim generacijama, i to na veoma visokom nivou i zato Novi Sad i jeste Evropska prestonica kulture. Doprinos svakog pojedinca na tom polju je od velikog značaja za sliku našeg grada kao grada kulture. Mi smo ponosni što КUD Udruženja penzionera učestvuje na brojnim manifestacijama i kvalitetnim sadržajem promoviše svoj rad, ali i grad iz kojeg dolazi. Saradnja sa Udruženjem penzionera je uvek bila dobra i plodonsona, i verujem da će tako biti i u budućnosti – naglasio je Dalibor Rožić i poželeo prisutnima mnogo uspeha u novoj godini.


Udruženje Penzionera Grada Novog Sada je dobrovoljna, socijalno-humanitarna nevladina i vanstranačka organizacija korisnika penzija u kojoj članovi ostvaruju zajedničke interese i potrebe na zaštiti i unapređenju prava po osnovu penzijskog i invalidskog osiguranja, zdravstvene zaštite i socijalnog osiguranja, socijalne zaštite i na zadovoljavanju drugih zajedničkih potreba svojih članova.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

servisne informacije jkp lisje sahrane horoskop izmena režima saobraćaja elektrovojvodina jkp sahrane novi sad opens 2019 bez struje Elektrodistribucija Novi Sad betanija isključenje vode bebe raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo Isključenje struje policija opens distrikt servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija bez vode novosađani raspored sahrana novi sad novorođenčad Novo naselje novosadska policija gradsko groblje novosadsko porodilište isključenja struje