FUTOG: Osnovci se nadmetali u atletskim disciplinama (FOTO)

FUTOG: Osnovci se nadmetali u atletskim disciplinama (FOTO)

Finalno takmičenje u Školskoj mini-atletskoj ligi održanoj je danas u OŠ "Desanka Maksimović".

Organizator takmičenja bio je Savez za školski sport grada Novog Sada, a na takmičenju je učestvovalo oko 200 učenika osnovnih škola. Discipline u kojima su se učenici i učenice takmičili su skok udalj iz zone, bacanje vorteksa i bacanje kugle od 2 i 3 kilograma.

Tom prilikom predsednik Saveza Goran Stevanović uručio je Slobodanu Egelji, direktoru škole "Desanka Maksimović" koja je bila domaćin ovog takmičenja, poklon u vidu lopti i zahvalnicu za dugogodišnji doprinos razvoju školskog sporta.

Finalnim takmičenjima u Školskoj mini-atletskoj ligi prisustvovao je i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, koji je tom prilikom izjavio;

- Naš grad je prepoznatljiv po tome što veliku pažnju posvećuje sportu, kako sportskim klubovima, tako i manifestacijama, domaćim i međunarodnim takmičenjima. Nedavno smo dobili i zlatnu medalju za odličnu organizaciju Evropskog prvenstva u rvanju od Evropske rvačke federacije. Ovo finale učenika osnovih škola predstavlja priliku za otkrivanje budućih šampiona i promoviše atletiku kao bazičan sport i zdrav način života. Važno je da školski sport vratimo na mesto koje mu pripada i Grad prepoznaje njegov značaj. Ovi učenici, još dok su u sistemu osnovnoškolskog obrazovanja treba što više da ulažu u sebe i ostvaruju svoje aspiracije, kako bi postali veliki šampioni u budućnosti – rekao je Ognjen Cvjetićanin i svim takmičarima poželeo sportsku sreću i mnogo uspeha u daljem bavljenju sportom.

Originalni izvor: http://www.novisad.rs

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana novi sad isključenja struje vremenska prognoza novi sad vrućine u novom sadu raspored sahrana i ispraćaja bez vode Republički hidrometeorološki zavod jkp lisje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija bez struje betanija Hitna pomoć Elektrodistribucija Novi Sad Vreme u Srbiji novorođenčad JKP Vodovod i kanalizacija JGSP "Novi Sad" štrand servisne informacije novi sad novosadsko porodilište elektrovojvodina klinika za ginekologiju i akušerstvo bebe novosađani Vreme u Novom Sadu RHMZ servisne informacije Isključenje struje isključenje vode sahrane