FUTOG: Polio se benzinom da spreči prinudno iseljenje

FUTOG: Polio se benzinom da spreči prinudno iseljenje

Drugi pokušaj iseljenja porodice Jovanović iz njihovog doma u Ulici Vuka Karadžića 12 u Futogu odložen je na tri nedelje jer se član porodice polio benzinom.

Kako javlja Radio 021, drama ispred kuće je počela u podne kada su došli pomoćnik izvršitelja iz kancelarije Vujadina Masnikose, bravar i policija i zatražili da Jovanovići napuste dom.

Na kapiji je bila majka Zora koja je više puta pomoćniku izvršitelja rekla da neće da se isele i da su im zelenaši sve oteli. Potom se njen sin Sava pojavio na terasi, polio se sa nekoliko flaša benzina, viknuo da neće dozvoliti da mu se oduzme kuća i da će se zapaliti.

Jedan od komandira policije iz Futoga je prišao do ograde, razgovarao sa njim i složili su se da će odustati od namere da se povredi ako se izvršenje odloži za tri nedelje u kom periodu će se iseliti i predati ključeve. Posle razgovora sa predstavnikom izvršitelja, kao i advokatom Jovanovića, postignut je dogovor i iseljenje je odloženo.

Pošto su bravar, pomoćnik izvršitelja i policija predali papir, a potom otišli, Sava je sišao sa terase.

Ova porodica bez doma je ostala zbog zaduživanja kod zelenaša.

Sava Jovanović je za 021.rs izjavio da je pre nekoliko godina od dvojice Novosađana pozajmio 8.000 evra uz visoku kamatu i da je bio svestan da je to zelenašenje, ali da drugačije nije mogao da dođe do novca za privatni posao kojim se bavi. Prema njegovim rečima, redovno je plaćao hiljadu evra mesečno, i već je platio 120.000 evra, ali je sada ostao bez kuće, s tim da njena vrednost ne ulazi u tu sumu.

Detaljnije o ovom slučaju pročitajte na sajtu 021.rs.

Oceni vest:
4
4

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • Iznogud

  pre 780 dana i 53 minuta

  Barabe zelenaške...zar to nije kažnjivo ? Da li ti zelenaši prijavljuju prihod, plaćaju porez na dobit ?

  Oceni komentar:
  1
  26