FUTOG: Za vikend "Kupusijada", prijave za učešće do četvrtka

FUTOG: Za vikend "Kupusijada", prijave za učešće do četvrtka

Ovog vikenda, 28. i 29. oktobra, održaće se tradicionalna 18. po redu futoška "Kupusijada", takmičenja u kuvanju slatkog kupusa i izbor najteže glavice.

Za takmičare deo materijala je obezbeđen, a deo donose sami. Prijave za učešće na takmičenju traju do četvrtka, 26. oktobra. 

Futoška "Kupusijada" promoviše futoški kupus kao brend Srbije, kroz predstavljanje lokalnih običaja i turističke ponude mesta, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa. Na ovogodišnjoj, tradicionalnoj 18. "Kupusijadi" organizatori su spremili bogat program za posetioce.

- Mesna zajednica je uložila puno truda da organizujemo ovu kupusijadu, pripreme su u završnoj fazi, očekujemo mnogo posetilaca kao i svake godine, očekujemo preko dvadeset hiljada sigurno – kaže Zoran Crepulja, predsednik MZ Futog.

- U sklopu Kupusijade će biti održana izložba tradicionalnih proizvoda iz Srbije, biće degustacija proizvoda poput lipovog meda, sremskog kulena, petrovačkog kulena, leskovačkog ajvara i slično –kaže za RTV Uroš Puača predsednik udruženja "Futoški kupus".

Već petu godinu za redom u OŠ "Miroslav Antić" u Futogu organizuje se i mini kupusijada. Dečji program počinje jedan dan pre velike kupusijade, a osim učenika te škole, u organizaciji učestvuju i deca iz futoških vrtića i OŠ "Desanka Maksimović".

- Tema ovogodišnje mini kupusijade je riznica zdravlja, dakle mi ćemo kroz igru i radionicu pokušati deci to da pokažemo i da ih naučimo koliko je kupus kao namirnica zdrav i koliko je povrće uopšte zdravo, ali kupus posebno" – kaže Zorana Mioković iz OŠ "Miroslav Antić".

Manifestaciju će ispratiti i bogat kulturno-umetnički program, a svi koji žele da učestvuju u takmičenju na "Kupusijadi" mogu da se prijave na broj telefona 021/89-50-77.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
 • ibrahim

  pre 1576 dana i 7 sati

  Intrsujeme kad je ove godine kupsijada i futogu

  Oceni komentar:
  0
  0