"Galenika": Ko će zaposliti više radnika

"Galenika": Ko će zaposliti više radnika

Ponude za privatizaciju "Galenike" putem strateškog partnerstva dostavila su tri ponuđača: Cadila Pharmaceuticals Limited iz Indije, EMS S. A. iz Brazila, Konzorcijum Frontier Pharma Limited iz Velike Britanije i LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije. Ponude će biti otvorene u petak, 29. jula, nakon čega će komisija utvrditi najboljeg ponuđača.

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da vreme trajanja tog postupka zavisi od kvaliteta dostavljene dokumentacije.

– Ponude za strateško partnerstvo će biti rangirane tako da će prednost imati onaj ponuđač koji ponudi zaposlenje za najveći broj radnika u kompaniji "Galenika". Uzeće se u obzir i ponuđeni iznos dokapitalizacije te kompanije za 25 odsto kapitala i ponuđeni prihod Republike Srbije prilikom prodaje kapitala "Galenike" nakon isteka strateškog partnerstva - piše u saopštenju, a prenosi RTS.

Naglašava se da konačnu rang-listu usvaja Vlada Srbije i proglašava najpovoljnijeg ponuđača, a pregovori sa prvorangiranim traju najduže 90 dana.

U saopštenju se precizira da se postupak privatizacije farmaceutske kompanije "Galenika" sprovodi modelom strateškog partnerstva putem dokapitalizacije novčanim ulogom u minimalnom iznosu od sedam miliona evra, kojom strateški partner stiče 25 odsto akcijskog kapitala "Galenike".

U periodu trajanja strateškog partnerstva, koje ne može biti duže od pet godina, strateški partner će sprovesti operativno i finansijsko restrukturiranje "Galenike", čime će, kroz povećanje vrednosti te kompanije, biti stvorena dodatna vrednost za Srbiju, koja ostaje većinski vlasnik.

Po okončanju strateškog partnerstva, a nakon uspešnog operativnog i finansijskog restrukturiranja "Galenike", kako se naglašava, organizovaće se zajednička prodaja većinskog kapitala te farmaceutske kompanije, a čime se očekuje da će privatizacioni prihodi za Republiku Srbiju biti maksimirani.

Ostatak vesti pročitajte ovde.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

JKP Vodovod i kanalizacija jkp novosadska toplana servisne informacije novi sad isključenja struje isključenje vode jkp lisje RHMZ bez vode MUP horoskopski znaci klinika za ginekologiju i akušerstvo Vreme u Novom Sadu novosadska policija novorođenčad raspored sahrana i ispraćaja bez struje policija horoskop betanija novosadsko porodilište Isključenje struje novosađani Republički hidrometeorološki zavod bebe vremenska prognoza novi sad dnevni horoskop raspored sahrana novi sad matičar novi sad sahrane novi sad mup novi sad