Galenska laboratorija Apoteke "Novi Sad" biće izdata u zakup

Galenska laboratorija Apoteke "Novi Sad" biće izdata u zakup

Galenska laboratorija Apoteke "Novi Sad" biće izdata u zakup, a zainteresovanima se nudi prostor od 467 kvadratnih metara, zajedno sa kompletnom opremom.

Kako se navodi u ponudi, početna cena zakupnine je 403.000 dinara mesečno, a prostor je moguće iznajmiti na pet godina. Rok za podnošenje prijava je 21. mart, a delatnost koja će se obavljati u poslovnom prostoru je galenska.

Ova laboratorija je u okviru Apoteke "Novi Sad", nije deo koncesionog ugovora koji Grad Novi Sad nudi privatnim partnerima za apotekarsku ustanovu koja je već godinama u finansijskim problemima i dugovima.

Privatnom koncesionaru će, podsećamo, objekti apoteka biti ponuđeni na 15 godina, odnosno, ustupiće se 25 objekata u Novom Sadu, Futogu, Kaću, Čeneju, Budisavi, Kisaču, Šangaju, Rumenki, Stepanovićevu i u Kovilju.

Od budućeg koncesionara se zahteva iskustvo u obavljanju zdravstvene delatnosti, apotekarske delatnosti, prometu lekova i medicinskih sredstava, ili drugoj srodnoj delatnosti.

Koncesionar će imati obavezu da plaća koncesionu naknadu, a procenjuje se da je minimalan iznos te naknade nešto više od 314 miliona dinara. Takođe, koncesionar će biti obavezan da zaključi ugovor sa RFZO o pružanju zadravstvene zaštite iz obaveznog zdravstvenog osiguranja osiguranim licima. Koncesionar za apotekarsku ustanovu bi trebalo da bude nađen u prvoj polovini ove godine.

Radnici

Firma koja dobije u zakup prostor Galenske laboratorije, po uslovima iz konkursa, moraće da ponudi posao na neodređeno vreme zaposlenima koji već rade u laboratoriji. Reč je o tri farmaceuta i dva laboratorijska tehničara.

Oceni vest:
1
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan