"GARI ZA ŠTRAND MARI": Plažne pepeljare za međunarodni dan Dunava

"GARI ZA ŠTRAND MARI": Plažne pepeljare za međunarodni dan Dunava

Povodom međunarodnog dana Dunava koji se obeležava u petak 29. juna, na novosadskom kupalištu Štrand biće postavljeni eko-punktovi sa plažnim pepeljarama po uzoru na mnoge plaže širom sveta.

Postavka eko-punktova biće u 7.30 časova, dok se predstavnici medija pozivaju na konferenciju koja će se održati u 12 časova na platou kod bine na glavnom ulazu “Štranda”, gde će o značaju ekološke kampanje “Gari, za Štrand mari” govoriti predstavnici JKP “Gradsko zelenilo”, “Erker-inženjeringa” i Kluba “Eko Kurir”.Ekološka kampanja “Gari, za Štrand mari” realizuje se treću godinu za redom, a ima za cilj da posetiocima Štranda obezbedi mesto za odlaganje pikavaca radi očuvanja čistoće plaže, podizanja ekološke svesti i brige o zaštiti životne sredine.

U prethodne dve godine Novosađani su spasili Štrand sa preko 100.000 opušaka i iskoristili više od 40.000 plažnih pepeljarica iz 6 eko punktova postavljenih duž obale Dunava.Akcija će trajati do kraja letnje sezone 30. septembra, a u tom periodu članovi Kluba “Eko Kurir” planiraju da organizuju nekoliko edukativno-ekoloških radionica na temu upotrebe i značaja korišćenja plažnih pepeljara na “Štrandu”.

Osim postavke eko punktova, Klub “Eko Kurir” povodom dana Dunava organizuje biciklističku vožnju do Futoga uz obalu reke Dunav, u cilju promocije zdravog načina života, ciklo-turizma i međunarodne dunavske biciklističke rute. Program će biti nastavljen u sedištu Kluba “Eco house” na Telepu uz tribinu o biciklističkim putovanjima po svetu i projekcijom dokumentarnog filma Milana Lisice “Bicikli pričaju priče”.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

RHMZ servisne informacije novi sad raspored sahrana novi sad gradsko groblje Republički hidrometeorološki zavod vremenska prognoza betanija završni ispit bebe bez struje dunavski park JKP Vodovod i kanalizacija isključenja struje mala matura jkp novosadska toplana novorođenčad Vreme u Novom Sadu jkp lisje bez vode Elektrodistribucija Novi Sad centralno groblje u Futogu vremenska prognoza novi sad sahrane Isključenje struje isključenje vode klinika za ginekologiju i akušerstvo novosađani servisne informacije elektrovojvodina novosadsko porodilište