"GARI ZA ŠTRAND MARI": Plažne pepeljare za međunarodni dan Dunava

"GARI ZA ŠTRAND MARI": Plažne pepeljare za međunarodni dan Dunava

Povodom međunarodnog dana Dunava koji se obeležava u petak 29. juna, na novosadskom kupalištu Štrand biće postavljeni eko-punktovi sa plažnim pepeljarama po uzoru na mnoge plaže širom sveta.

Postavka eko-punktova biće u 7.30 časova, dok se predstavnici medija pozivaju na konferenciju koja će se održati u 12 časova na platou kod bine na glavnom ulazu “Štranda”, gde će o značaju ekološke kampanje “Gari, za Štrand mari” govoriti predstavnici JKP “Gradsko zelenilo”, “Erker-inženjeringa” i Kluba “Eko Kurir”.Ekološka kampanja “Gari, za Štrand mari” realizuje se treću godinu za redom, a ima za cilj da posetiocima Štranda obezbedi mesto za odlaganje pikavaca radi očuvanja čistoće plaže, podizanja ekološke svesti i brige o zaštiti životne sredine.

U prethodne dve godine Novosađani su spasili Štrand sa preko 100.000 opušaka i iskoristili više od 40.000 plažnih pepeljarica iz 6 eko punktova postavljenih duž obale Dunava.Akcija će trajati do kraja letnje sezone 30. septembra, a u tom periodu članovi Kluba “Eko Kurir” planiraju da organizuju nekoliko edukativno-ekoloških radionica na temu upotrebe i značaja korišćenja plažnih pepeljara na “Štrandu”.

Osim postavke eko punktova, Klub “Eko Kurir” povodom dana Dunava organizuje biciklističku vožnju do Futoga uz obalu reke Dunav, u cilju promocije zdravog načina života, ciklo-turizma i međunarodne dunavske biciklističke rute. Program će biti nastavljen u sedištu Kluba “Eco house” na Telepu uz tribinu o biciklističkim putovanjima po svetu i projekcijom dokumentarnog filma Milana Lisice “Bicikli pričaju priče”.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

raspored sahrana i ispraćaja klinika za ginekologiju i akušerstvo isključenja struje detelinara Republički hidrometeorološki zavod bez vode JGSP "Novi Sad" raspored sahrana novi sad elektrovojvodina novorođenčad bez struje klisa Spens JKP Vodovod i kanalizacija isključenje vode jkp lisje servisne informacije novi sad betanija Elektrodistribucija Novi Sad Isključenje struje bebe matičar novi sad promenada novosađani servisne informacije novosadski sajam jkp novosadska toplana novosadsko porodilište sahrane novi sad novosadska policija