"GARI ZA ŠTRAND MARI": Plažne pepeljare za međunarodni dan Dunava

"GARI ZA ŠTRAND MARI": Plažne pepeljare za međunarodni dan Dunava

Povodom međunarodnog dana Dunava koji se obeležava u petak 29. juna, na novosadskom kupalištu Štrand biće postavljeni eko-punktovi sa plažnim pepeljarama po uzoru na mnoge plaže širom sveta.

Postavka eko-punktova biće u 7.30 časova, dok se predstavnici medija pozivaju na konferenciju koja će se održati u 12 časova na platou kod bine na glavnom ulazu “Štranda”, gde će o značaju ekološke kampanje “Gari, za Štrand mari” govoriti predstavnici JKP “Gradsko zelenilo”, “Erker-inženjeringa” i Kluba “Eko Kurir”.Ekološka kampanja “Gari, za Štrand mari” realizuje se treću godinu za redom, a ima za cilj da posetiocima Štranda obezbedi mesto za odlaganje pikavaca radi očuvanja čistoće plaže, podizanja ekološke svesti i brige o zaštiti životne sredine.

U prethodne dve godine Novosađani su spasili Štrand sa preko 100.000 opušaka i iskoristili više od 40.000 plažnih pepeljarica iz 6 eko punktova postavljenih duž obale Dunava.Akcija će trajati do kraja letnje sezone 30. septembra, a u tom periodu članovi Kluba “Eko Kurir” planiraju da organizuju nekoliko edukativno-ekoloških radionica na temu upotrebe i značaja korišćenja plažnih pepeljara na “Štrandu”.

Osim postavke eko punktova, Klub “Eko Kurir” povodom dana Dunava organizuje biciklističku vožnju do Futoga uz obalu reke Dunav, u cilju promocije zdravog načina života, ciklo-turizma i međunarodne dunavske biciklističke rute. Program će biti nastavljen u sedištu Kluba “Eco house” na Telepu uz tribinu o biciklističkim putovanjima po svetu i projekcijom dokumentarnog filma Milana Lisice “Bicikli pričaju priče”.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan