Gde u NS mlađi tinejdžeri mogu da proslave rođus, a da roditelji pritom ne izgube živce

Gde u NS mlađi tinejdžeri mogu da proslave rođus, a da roditelji pritom ne izgube živce

Piše: Ljiljana Natošević Milovanović


Za većinu roditelja planiranje rođendanske proslave za dete mlađeg uzrasta nije naročito komplikovano.  Međutim,  kada pune 13 godina i zvanično postanu  tinejdžeri, mnogo je teže osmisliti idealnu proslavu. Deca u ovom uzrastu još nisu odrasla iako se veoma trude da tako deluju, ali nisu ni mališani. Zato smo istražili za vas gde deca uzrasta od 13 do 16 godina  mogu da proslave rođendan, a da pritom vi ne izgubite živce.

 

Kuglana "Žabac"

Kuglana Žabac u Novom Sadu je jedino mesto u gradu gde možete da provedete ceo dan i to svaki sat na drugačiji način. U prostoru od 1850 kvadratnih metara imaju na raspolaganju 8 staza za kuglanje, 9 stolova za bilijar, 3 stola za stoni tenis, 5 pikada, šaflbord, soni, kao i raznovrstan sadržaj igara za najmlađe. Sve što je potrebno od opreme imate kod njih, poput neklizajućih patika za kuglanje kako bi ugođaj bio još bolji.

 

 

Ono po čemu su takođe prepoznatljivi jesu proslave rođendana. Svaki rođendan organizuju prema zahtevima slavljenika, a mogućnosti izbora su velike. Animator, pica, sokići, vaučeri, rođendanske pozivnice, trofeji i slika slavljenika na velikim monitorima je ono što rođendan u kuglani Žabac čini posebnim doživljajem i za slavljenika i za njegove goste.  


Laser Tag

U ovoj rođendaonici pobrinuli su se da tinejdžerima ne bude dosadno, jer imaju na raspolaganju  Playstation4, virtuelne sportove, lavirinte u magli, fudbalski teren i stoni fudbal.
Deca koja su prerasla klasične rođendaonice, a još uvek nisu zrela za večernje izlaske, spremna su za proslavu rođendana u rođendaonici Laser Tag – Novi Sad. Ovde će se osećati uzbuđenje iz razloga što je sama laser tag igra osmišljena za odrasle, te se u nju mogu ravnopravno uključiti i roditelji, i tako učiniti rođendan još zanimljivijim.
Dečaci i devojčice su ravnopravni u laser tag igri, iako na prvi pogled deluje da je to igra isključivo za dečake. Međutim, u igri poentiraju igrači koji se najviše kreću, koji su najviše aktivni i koji sarađuju sa igračima iz svog tima. Cena proslave rođendana na ovom mestu je radnim danima 9.200 dinana,  vikendom sa početkom u 11.30 i 14 sati – 9.900 din, vikendom sa početkom u 16.30h i 19 časova i petak od 19 sati – 10.900 dinara.

 

Diskoteka "Queen"

Deca koja vole da đuskaju i da se osećaju barem malo starijim nego što jesu mogu da organizuju rođendane u diskoteci "Queen", koja se nalazi pri hotelu "Novi Sad". Kada je reč o deci starijoj od 12 godina nije ograničen broj mališana,  jer je kapacitet diskoteke za 200 osoba što uključuje i roditelje i njihove goste.


Bilo da dete proslavlja  dvanaesti, trinaesti ili petnaesti rođendan, u ovoj diskoteci će na vaš zahtev, pored dobre muzike, sokova, pizze... za svakog gosta, obezbediti i određenu količinu dobrog raspoloženja.  Cena: do petnaestoro dece  4.500 dinara, preko petnaestoro dece je 6.000 dinara i preko tridesetoro dece je  9.000,00 dinara. Ovo su samo cene zakupa prostora, bez grickalica i torte, sokova.

 

Bioskop

Ukoliko se na dan rođendana tinejdžera u bioskopima prikazuje fim koji slavljenik i njegovi drugari žele da gledaju, možete da rezervišite karte i omogućite detetu i njegovom društvu nezaboravan provod uz kokice, sokove i puno smeha... U bioskopu Arena Cineplex postoji grupni popusti ukoliko dete želi da pogleda film u redovnom terminu.

 


U bioskopu CineStar u TC "Big" imaju rođendanske pakete "Star" i "Super star", gde se uz ulaznice dobijaju gratis kokice i piće i još mnogo drugih pogodnosti. Pre nego što pripremite karte, postarajte se da odvojite vreme kako biste i sami odgledali film i uverili se da je prikladan za uzrast vašeg deteta i njegovih gostiju. Karta za bioskop staje 450 dinara, kokice su oko 100 dinara, pa u zavisnosti od broja dece zavisi i cena proslave rođendana.

 

Adrenalin park "Zemlja čuda"

Tinejdžeri avanturisti mogu da organizuju rođus u Adrenalin parku “Zemlja čuda” na Telepu. Ovaj vid proslave rođendana obradovaće i dečake i devojčice. Takva zabava podrazumeva fizičku aktivnost, igru i saradnju između drugara i podstiče takmičarski duh, zbog čega će se o njoj dugo pričati među gostima proslave.

 


Rođendani na ovom mestu su nezaboravni, a na raspolaganju su adrenalin prepreke, veštačka stena i timske igre uz asistenciju stručnog i ljubaznog osoblja. Cena: trajanje rođusa 2,5 sata, radnim danom 300 dinara,  vikendom 400 dinara, a obuka i animacija 6.500 dinara.

 

RoomEscape Novi Sad

Ovo je potpuno novi koncept proslave rođendana, gde sve više tinejdžera želi sa drugarima da rešava razne misterije. Ovo mesto je idealno za decu koja vole “da uključe mozak” i da se bore za rešavanje misterija.
U RoomEscapeu 
tinejdžerima do šesnaeste godine na raspolaganju su tri, a nakon navršene šesnaeste četiri sobe za rešavanje misterija. Na raspolaganju su im sobe “Teslina misterija”, “Mr Fox” i “Zatvor”, a odnedavno za starije od 16 na raspolaganju je i soba “Kutija izgubljenih legendi”. Ovde može i na specifičan način da se proslavi rođendan odnosno na inovativan, kreativan i uzbudljiv način. Naime, može da se sakrije poklon i iznenadite dragu osobu u toku igre. Jedna soba za pet osoba košta 4.000 dinara, pa ako imate petnaestoro tinejžera izaći će vas proslava, bez torte i grickalica, 12.000 dinara.

 

Picerija

Postoji veliki broj picerija u Novom Sadu gde tinejdžeti mogu da proslave rođendan. Jedna od njih je i “Caribic” u centru. Na spratu picerije prostor je uređen za rođuse. U piceriji “Garibaldi” takođe se proslavljaju dečji rođendani. Naravno tu je i nezaobilazni Mek.  Pica je u proseku oko 1.000. dinara plus sokići, pa, kako saznajemo, za malo veće društvo rođendan izađe od 10 do 12 hiljada dinara.

 

Rođus kod kuće

Rođendan u krugu najboljih drugova i drugarica kod kuće uz sendviče sa šunkom i rendanim kačkavaljem ili jajima i krastavčićem u sredini, okruglom tortom i svećicama koje broje godine deluje prilično retro, ali može biti veoma zabavan. Ovakvi rođusi znaju da budu veoma uzbudljivi, ako zajedno sa detetom ukrasite sobu tako da deluje svečano i obezbedite dovoljno mesta za sedenje, a napravite i prostor za igru.
Izbor muzike i igara koje će igrati prepustite slavljeniku. Napravite štos i oduzmite im mobilne telefone, da se zabava ne bi pretvorila u "onlajn rođuske". Ukoliko se napravi skromniji rođendan, cena proslave kod kuće je između pet i deset hiljada dinara.

Oceni vest:
7
5

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan