Gde u NS možete naručiti kvalitetne torte za rođendane, svadbe i ostale proslave

Gde u NS možete naručiti kvalitetne torte za rođendane, svadbe i ostale proslave

Piše: Ljiljana Natošević Milovanović

Skoro svaka domaćica ima svoju specijalnu zbirku najlepših recepata koje čuva za posebne prilike. Recepti u sveskama sa požutelim koricama prenose se s kolena na koleno, a one se obično listaju kada se pripremaju porodična slavlja, rođendani, svadbe... Tada se uvek uzima u obzir šta ukućani najviše vole, ali se i trudi da sastojci za torte budu najlepši, zdravi i hranljivi!

Slatkiši su, naravno, uvek "zvezde" kulinarskih majstorija, a među njima torte – dive nad divama!


Ipak, danas Novosađanke imaju sve manje vremena da same mese i ukrašavaju torte, posebno one zahtevnije, pa najčešće naručuju u poslastičarnicama i radionicama za izradu kolača.

U Novom Sadu ima pregršt ovakvih specijalizovanih radnji, pa je teško napraviti listu najboljih u gradu. Ipak, reporteri portala mojnovisad.com predstavljaju vam nekoliko poslastičarnica odnosno radionica za izradu kolača i torti koje zavređuju pažnju.

"Prodaja kolača"

Ovo je odlična radionica za online prodaju kolača u Novom Sadu koja je osnovana još 2005. godine kada je prepoznala nove trendove i ponudila Novosađanima koncept isporuke kolača na kućnu adresu.  

U ponudi su preko 150 vrsta i modela svadbenih i rođendanskih torti kao i ukusni sitni kolači.

Kažu da im je sve ukusno i da nemaju svog favorita, ali ako baš moraju da izaberu, bila bi to čokoladna torta. Cene su veoma konkurentne a kvalitet na najvišem nivou. Vele da su se rukovodili idejom da spoje tradicionalno spremanje kolača, kao što su naše bake nekada pravile sa modernim pristupom poslu, a mi , nakon degustacije, tvrdimo da su u tome poprilično uspeli.

Obavezno ih posetite na www.prodajakolaca.rs i javite nam utiske.

 

 

 

"Valentino"

Reč je o porodičnoj poslastičarnici odnosno radionici za izradu kolača “Valentino” koja se nalazi na Telepu. Osim vlasnice Miroslave Sekulić, ovde radi i njen suprug Miroslav, kao i ćerka Tijana. Majka i ćerka po struci su poslastičarke, dok je glava porodice kuvar, zato ne treba da čudi što iz njihove radionice izlaze torte i kolači koji su pravljeni kao u kućnoj radinosti.



Iako torte i kolače danas prave čak i žene koje nisu završile za poslastičara, “Valentino” opstaje od 1996. godine kada su i osnovani, a imaju svoje stalne mušterije i stalno im stižu nove. Nije ni čudo, jer se ovde ne štedi na orasima, čokoladi i jajima… U ovoj radionici za izradu kolača ima preko 50 vrsta torti, pa je teško odlučiti se koja je najbolja, da li mrsna ili posna.

- Torte pravimo po staroj recepturi kakve su pravile naše bake, a imamo i recepre koje smo sami osmislili, jer, naravno, idemo u korak s vremenom. Mušterije za dečije rođendane najčešće poručuju plazma tortu, kinder tortu, milka ili nutela tortu. Ono što je među decom vrlo popularno jesu pop kejk i kap kejk, pa smo i to uvrstili u naš program – priča Miroslava.


Prema njenim rečima, od oblika se najviše traže torte za dečake Star Wars i Patrolne šape, a devojčice obožavaju torte sa princezama iz Diznijevih filmskih bajki.

Za svadbe ili druge proslave najbolje idu reforma torta, japanski vetar, Mocart torta, kesten torta, doboš, švarcvald… a njihov asortiman možete obogatiti i vašim idejama, jer kako kažu otvoreni su za sve kreativne predloge. Snabdevaju i restorane, mini markete, kafe poslastičarnice. Cena torte obračunava se po kilogramu, a kreće se između 1.100 do 1.400 dinara, u zavisnosti od vrste. 


"Vremeplov"

Po mišljenju mnogih Novosađana najlepše i najukusnije torte su u kafe-poslastičarnici "Vremeplov". Ova radnja poznata je po ukusnim tortama koje prave po proverenim, starim receptima. Omiljene torte koje se naručuju jesu Besmrtna torta, a reč je o nezaboravnoj torti za sve one koji obožavaju čokoladu. Oni koji su je probali kažu da su joj ostali verni zauvek, zbog raskošnog ukusa i posebnog izgleda.


Takođe, odlična je i Velika vojvotkinja, pomalo čudna torta, ne mnogo slatka, omiljena kod sladokusaca posebnih zahteva. Ono što je čini posebnom je nadev sa kajsijama i slatkim sirom, korice sa bademom. Recept posebno nastao povodom rođendana austrougarske princeze. Naravno, i torta sa marcipanom, odnosno Vremeplov torta je veoma tražena. Reč je o autentičnoj torti majstora "Vremeplova" za ljubitelje marcipana, sa čokoladnim kremom i krokant masom.



"Grismel"

Ukoliko tražite dečije rođendanske torte, svadbene torte, svečane torte sa ukrasima, kremaste slavske torte bez aditiva – onda je "Grismel" pravo mesto za vas. Jedinstven izgled poslastica, sveži sastojci i ljubaznost osoblja je ono što krasi ovu radionicu, pa odatle i ona uzrečica da pravi ukus i izgled mogu da idu ruku pod ruku.


Ovde možete da kupite razne kombinacije ukusa od najfinijih sastojaka bez aditiva i izgleda sa figuricama i slikama najomiljenijih dečijih junaka. Ono po čemu su prepoznatljivi jeste opera torta – francuski klasik sa bademom, želeom od maline, čokoladnim ganašem i vanilom, dok torta čoko višnja daje prefinjen ukus mešavine čokolade i ovog neodoljivog voća.


Favorit im je Mus torta koja se sastoji od callebaut tamne čokolade i badema, a opcija su pistaći, kajsija, narandža, šumsko voće, jagoda, višnja. Kilogram torti je od 1.300 do 1.800 dinara.


"Poslastičarnica Slađana"

Maštate o torti za vaš najlepši dan odnosno za venčanje? Sve što ste zamislili u "Poslastičarnici Slađana" će vam i napraviti! Bajkovite dekoracije su im stalna inspiracija. Ovde imate veliki izbor mladenačkih torti – zahtevnih, malih, velikih, na spratove, raznih oblika, neodoljivih motiva, svaka kao potpuna priča za sebe... Takođe, torte za dečje rođendane su im veoma ukusne a prave sve oblike za dečake i devojčice.



"Slatki dan"

Poslastičarnica "Slatki dan" koja se nalazi na Limanu 3 donosi neki novi ukus vanile sa Madagaskara, belgijsku čokoladu i tortu bez brašna, ali i ostale neobične poslastice za ljubitelje slatkiša.


Ljubitelji klasičnijih poslastica mogu uživati u raznim tortama, kao i u čuvenoj torti bez brašna, posebnog šmeka, koja unosi revoluciju u ovu vrstu slatkih proizvoda.


Oceni vest:
21
10

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)
  • Kizi

    pre 1162 dana i 9 sati

    Postovanje dali moze da se napravi tik tok torta

    Oceni komentar:
    1
    0