GENESIS BEAUTY CENTER: Kako da se rešite podbratka

GENESIS BEAUTY CENTER: Kako da se rešite podbratka

Koža lica s godinama se sve više opušta i menja. To je posebno izraženo na vratu i podbratku gde je šminkom gotovo nemoguće prikriti promene, a uz to i sila gravitacije radi "protiv nas" vukući svaki višak kože na dole.

Podbradak kao lokalizovani oblik gojaznosti menja izgled čitavog lica i narušava njegovu lepotu.

Kako podbradak nastaje

Taj neestetski jastučić ispod brade najčešće povezujemo sa gojenjem. Javlja se takođe i usled naglog mršavljenja kada se salo gubi, a podbradak ostaje. Problem takozvanog "visećeg" podbratka javlja se i kod osoba koje nemaju višak kilograma. Takođe, taj problem jednako imaju i žene i muškarci.

Održavanje približno iste kilaže tokom života može da pomogne, jer prevelike oscilacije dovode do epiderma koji "visi". Ali podbradak koji visi je najčešće posledica strukturalnih promena kože koje dolaze s godinama.

Vezivno tkivo slabi, količina kolagena se smanjuje i koža gubi čvrstinu i elastičnost.  Kada do problema već dođe, vežbe i kozmetička revitalizacija ne daju željene rezultate. Šta može da pomogne?

 

 

Uz laser- podbradak nestaje

Laserski tretman podbratka dovodi do kvalitetne, vidljive i trajne promene.

- Svaka osoba koja ima višak masnog tkiva u predelu podbratka može da se podvrgne laserskom tretmanu. On je bezbolan, ne zahteva nikakvu pripremu i traje 15 - 20 minuta – kaže dr Tamara Malenković, stručnjak Genesis beauty centra.

Još jedna prednost laserskog pristupa je što ima višestruki efekat.

- Pored toga što topimo mast u predelu podbratka, zatežemo i kožu te regije, tako da ne ostaje višak kože nakon što otopimo masne naslage. Laserski tretman istovremeno zateže i mišiće vilične regije čime se prevenira ponovno nasajanje problema – naglašava dr Tamara.

 

 

Nega posle laserskog tretmana

Dr Malenković kaže da je nakon tretmana koža podbratka crvena i topla i taj efekat prolazi za nekoliko sati. Savetuje se mazanje kože tretiranog područja vazelinom nekoliko dana. U tom period moguće je i perutanje kože.

- Izlaganje jakom suncu ne preporučuje se 4 do 5 dana nakon tretmana, a od treninga bi se trebalo uzdržati 24 časa – zaključuje dr Tamara.

Broj tretmana i njihova dinamika određuju se u zavisnosti od individualnog stanja kože.

Genesis beauty center nalazi se u ulici Branka Bajića 9D. Brojevi telefona za zakazivanje tretmana su 021 382 7773 i 066 264 000. Radno vreme je od 8 do 20 časova, subotom od 8 do 18 časova. Bliže informacije o svim uslugama centra, ali i o trenutnim akcijama, možete da pronađete i na sajtu www.genesisbeauty.rs, kao i na društvenim mrežama fb @genesisbeautycenter i instagram @genesis_beautycenter.

PR tekst

Oceni vest:
0
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

Spens JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana novi sad Elektrodistribucija Novi Sad KCV bez vode servisne informacije novi sad novosadsko porodilište elektrovojvodina novosađani matičar novi sad bez struje novosadska policija Isključenje struje JGSP "Novi Sad" klinika za ginekologiju i akušerstvo novorođenčad jkp lisje betanija Republički hidrometeorološki zavod isključenja struje sahrane novi sad šoping centar promenada promenada raspored sahrana i ispraćaja bebe jkp novosadska toplana servisne informacije klisa isključenje vode