Gerontološki centar u Novom Sadu dobio dva nova automobila

Gerontološki centar u Novom Sadu dobio dva nova automobila

Grad omogućio da se pomoć u kući i nega pružaju i na teritoriji prigradskih naselja.

Kako javljaju iz Gradske kuće, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uručio je ključeve za dva putnička automobila koja su sredstvima Grada nabavljena za potrebe usluge - pomoć u kući i nega Gerontološkog centra ''Novi Sad''.

- Ovu službu finansira Grad Novi Sad i ona pruža efikasnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i pomoć za oko 300 naših sugrađana. Objekat na Novom naselju je najveći objekat Gerontološkog centra, a na osnovu svih usluga koje nudi korisnicima, vidi se da Grad ima adekvatnu socijalnu i zdravstvenu zaštitu za najstarije Novosađane. Ove godine, zajedno sa Pokrajinom, ulagali smo i u nadogradnju i rekonstrukciju prihvatilišta za stara i odrasla lica u Futogu, a naredne godine uslediće velika investicja kompletne rekonstrukcije objekta Gerontološkog centra na Limanu, vredna gotovo 500 miliona dinara. Pripremljen je projekat i čekamo zvaničnu potvrdu od Кancelarije za javna ulaganja, pa da se raspiše tender. Cilj nam je da obezbedimo usluge na najvišem nivou za sve korisnike Gerontološkog centra – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i zahvalio se svim zaposlenima na posvećenom radu, ali i porodicima korisnika koje imaju partnerski odnos sa Gerontološkim centrom.


Direktorka Gerontološkog centra ''Novi Sad'' Slavica Škrbić zahvalila se gradonačelniku i Gradu Novom Sadu na velikoj podršci i pomoći koju pružaju toj ustanovi.

- Pored domskog smeštaja Gerontološki centar pruža usluge pomoći i nege u kući, dnevnog boravka, klubova i prihvatilišta za stara i odrasla lica. Za nas je od velikog značaja što Grad finansira sve usluge u dnevnoj zajednici, a zahvaljujući dobroj saradnji na tom nivou, nakon objekta na Limanu, plan je da se rekonstruiše i dom na Novom naselju – istakla je Slavica Škrbić, a prenosi Kabinet gradonačelnika.


Кako je naglašeno tokom gradonačelnikove posete Gerontološkom centru, ulaganjem u vozni park, Grad je omogućio da se usluga – pomoć u kući i nega pruža i na teritoriji prigradskih naselja, kaže se na kraju saopštenja pres službe Grada Novog Sada. 

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

jkp lisje novosadsko porodilište bebe RHMZ Aleksandar Vučić servisne informacije novi sad betanija izmena režima saobraćaja novosadska policija novosađani elektrovojvodina Elektrodistribucija Novi Sad jkp novosadska toplana isključenja struje javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija Republički hidrometeorološki zavod servisne informacije sahrane novi sad bez struje raspored sahrana novi sad 27. novosadski maraton isključenje vode novorođenčad klinika za ginekologiju i akušerstvo vremenska prognoza novi sad Isključenje struje protest taksista bez vode JKP Vodovod i kanalizacija raspored sahrana i ispraćaja