Gimnazijalci zaradili novac za ekskurziju svojim drugarima

Gimnazijalci zaradili novac za ekskurziju svojim drugarima

Dvojica učenika odeljenja IV-5 novosadske gimnazije "Svetozar Marković" nisu mogla sebi da priušte odlazak na matursku ekskurziju u Grčku. A onda su na scenu stupili njihovi drugovi iz razreda.

Učenici ovog odeljenja, zajedno sa razrednim starešinom Brankom Bukaricom, odradili su jedan dan u rasadniku nadomak Iriga kako bi zaradili novac da svojim drugarima plate odlazak na ekskurziju. Đaci kažu da je inicijativu pokrenuo razredni starešina, a oni su je zdušno prihvatili.

- Znali smo da dva učenika iz razreda nemaju mogućnost da odu na eksurziju. Nije se ni postavljalo pitanje da li će nam u rasadniku biti teško, jer su naši drugari to zaslužili - kaže učenica Kristina Savić.

Isidora Nikoletić kaže da je akcija bila prilika i da se bolje upoznaju.

- Radili smo fizičke poslove, prenosili zemlju, kamenje... Ne samo što smo pomogli drugovima već smo i naučili kako radi jedan rasadnik, a i fizički posao zbliži ljude - kaže Isidora.

Marko Marjanović kaže da je ovo prvi put da su đaci zajedno obavljali neki posao i da je ishod više nego dobar.

- Bilo nam je zanimljivo i imali smo prilike i da se zabavimo uz rad koji nije bio težak i da ujedno pomognemo – kaže Marjanović.

Tatjana Vukadinović, direktorka Gimnazije, kaže da je učenje đaka da budu dobri drugovi, humani i dobri ljudi, važan deo misije škole.

- Ova vrsta solidarnosti je nešto što je oduvek i odranije bilo važno u školama, ali čini se da su danas izražene tendencije ka individualnosti i egoizmu. Zato smo veoma ponosni na ovakav gest celog odeljenja, jer se time pokazalo da mogu biti oslonac drugim ljudima kojima je to potrebno. To je deo imidža naše škole - kaže Vukadinović.

Oceni vest:
3
1

* Sva polja su obavezna

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan

isključenja struje sremska kamenica raspored sahrana novi sad astrologija novosađani dnevni horoskop isključenje vode horoskopski znaci bebe sahrane novi sad matičar novi sad betanija saveti isključenja raspored sahrana i ispraćaja servisne informacije novi sad JKP Vodovod i kanalizacija zodijak jkp lisje bez vode zbor građana zagađenje vazduha zagađenje novosadsko porodilište elektrovojvodina novorođenčad magla klinika za ginekologiju i akušerstvo zdravlje horoskop