GITARIJADA VOJVODINE uz Van Gog i Riblju čorbu: Konkurs za demo bendove

GITARIJADA VOJVODINE uz Van Gog i Riblju čorbu: Konkurs za demo bendove

Gitarijada Vojvodine biće održana, četvrtu godinu zaredom, u Kisaču na pomoćnom terenu FK "Tatra", od 29. juna do 1. jula, a konkurs za tamičarske bendove je otvoren do 1. juna.

Festival je delom takmičarskog, a delom revijalnog karaktera. Organizatori navode u saopštenju da demo bendovi čine srž festivala.  Prijave za učešće na konkursu popunjavaju se isključivo elektronskim putem. Dodatne informacije mogu se pronaći na sajtu Gitarijade Vojvodine: /www.gitarijadakisac.com/.

- Gitarijada Vojvodine kao i prethodnih godina ulaže napore u razvoj rok muzičke scene u zemlji i šire. Naime, potrebno je da svaki bend nakon izvršene prijave na svojoj fejsbuk stranici postavi status : "Prijavili smo se na Gitarijadu Vojvodine, glasaj za nas!", te da taguje stranicu Gitarijade Vojvodine. Na stranici festivala u periodu od 25. maja do 10. juna 2018. godine biće postavljeni promo spotovi prijavljenih bendova i demo bend sa najviše lajkova promo spota obezbediće sebi direktno učešće u takmičarskom delu festivala. Stručni žiri će kao prethodnih godina imati težak posao i od prijavljenih izabrati najbolje koji će se takmičiti za značajne nagrade - kažu organizatori.

U revijalnom delu festivala nastupiće najznačajnija imena sa naše rok muzičke scene poput Van Gog-a i Riblje čorbe, a sjajna uvertira biće i Achtung bend iz Novog Sada i Apricot brew.

- Svake godine dodatnim segmentima unapređujemo festival, pa tako i ove godine uvodimo novinu koja se odnosi na produžetak trajanja festivala, odnosno treći dan koji će biti posvećen promociji multikulturalnosti, odnosno nastupima rok bendova iz Vojvodine – istakla je organizator festivala Milana Arnjaš.

Poktrovitelj festivala kao i prethodnih godina je Grad Novi Sad, a podršku je pružio i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Medijski pokrovitelj i ove godine je Radio televizija Vojvodine koja je kao i prethodnih godina obezbedila prvu nagradu. Sponzor festivala je pivara Calberg.

Oceni vest:
0
0

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan