GO DS: Građanima ugroženo zdravlje, na zatvorenom bazenu se kupaju u hloru

GO DS: Građanima ugroženo zdravlje, na zatvorenom bazenu se kupaju u hloru

Gradski odbor Demokratske stranke (GO DS) pozvao je danas Sanitarnu inspekciju AP Vojvodine da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima i obavezama izvrši kontrolu zatvorenog bazena u Sportskom i poslovnom centru "Vojvodina".

Prijava se odnosi na postupanje rukovodstva Spensa koje je 16. januara ove godine otvorilo bazen za rekreativce i plivače uprkos tome što je koncentracija hlora u vodi bila znatno veća od dozvoljene, o čemu su upravu blagovremeno obavestili zaposleni koji su tog dana dežurali u prvoj smeni.

Na taj način je poslovodstvo SPC "Vojvodina" svesno ugrozilo zdravlje građana Novog Sada koji zbog propale rekonstrukcije nisu mogli da koriste taj sportski objekat pune dve godine, smatraju novosadske demokrate.Predsednik GO DS prof. dr Veljko Krstonošić ocenio je da je prijava još jedan u nizu pokušaja da se zaštite građani Novog Sada i utvrdi istina o stanju na jednom od najvažnijih sportskih objekata u gradu jer je zatvoreni bazen na Spensu ogledalo sadašnje gradske vlasti u kojem se vidi koliko je ona vlast korumpirana, nesposobna i neodgovorna.

Zbog propale rekonstrukcije, bazen nije radio dve godine, a sada se na silu otvara zbog predstojećih izbora i pri tom bezobzirno ugrožava zdravlje građana. Koliko je opasna i po zdravlje ljudi štetna povećana koncentracija hlora u vodi bazena, objasniće vam svaki moj student na Medicinskom fakultetu. Za to će neko morati kad-tad da odgovara, kao što će odgovarati i za progon licenciranog spasioca Aleksandra Ćirića, koji je otpušten samo tri nedelje posle potpisivanja ugovora sa Spensom zato što nije politički podoban ‒ izjavio je Krstonošić.

Oceni vest:
3
2

* Sva polja su obavezna (Preostalo 500 karaktera)

Pošalji fotografiju uz komentar (do 2MB)

Ovaj članak još uvek nije komentarisan